Het meisje in het bos – Kate Hamer

“Het meisje in de rode jas” van Kate Hamer was één van mijn eerste recensies hier op MeerdanSandra (klik hier). Zij heeft nu “Het meisje in het bos” geschreven? De cover met de indringende bruine ogen komt in ieder geval goed binnen 🙂 Ik ben heel benieuwd, waar gaat het over?

Ik heet Ruby. Ik woon bij Barbara en Mick. Zij zijn niet mijn echte ouders, maar ze vertellen hoe ik me moet gedragen en wat ik moet zeggen. Ik moet zeggen dat mijn blauwe oog en de blauwe plekken op mijn armen zijn veroorzaakt door een val van de trap. Maar er zijn dingen die ik niet zal zeggen. Ik ga ze niet vertellen dat ik op zoek ga naar mijn echte ouders.

Op Ruby's dertiende verjaardag komt een wens van haar uit. Het echtpaar dat haar opvoedt blijken niet haar echte ouders te zijn. Dat betekent dat haar echte vader en moeder ergens anders zijn, en Ruby besluit dat ze niet zal rusten voor ze hen heeft gevonden. Ze loopt weg, het bos in, met alleen een koffer in haar hand. Als ze een stel andere kinderen ontmoet, broertjes en zusjes die alleen in het bos lijken te wonen, sluit Ruby zich bij hen aan.

Maar is Ruby wel veilig? Wat is waarheid, en wat niet? Wie probeert haar echt te helpen – en wie is gevaarlijker dan ze ooit voor mogelijk had gehouden?

Recensie:
Aandacht is vereist om de gedachtegang van hoofdpersonage Ruby te volgen… wat is echt, wat is niet echt, wat zijn haar gedachten en wat ziet zij… en hoe echt is dat? Ruby blijkt op te groeien in bij een echtpaar dat niet haar echte ouders zijn, zij komt hier op 13-jarige leeftijd achter. Zij heeft het daar vreselijk en besluit te vluchten. Ondanks dat Ruby niet altijd even goed is te volgen heeft schrijfster Kate Hamer toch het vermogen om mij te laten doorlezen en dat is knap. De verhaallijn van Ruby wordt afgewisseld met het levensverhaal van haar moeder Anna. Hierdoor vallen de puzzelstukjes van het levensverhaal van de ouders steeds meer op zijn plek en kom je achter waarheid van de adoptie van Ruby. Voor de lezers die niet schrikken van een verhaal met hier en daar een “schaduw”randje, is dit boek zeker een aanrader!

4**** door recensent Sandra Raino

Auteur: Kate Hamer – Uitgeverij: Boekerij – 368 pagina’s – Verschenen: oktober 2017 – ISBN: 9789022582190.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: