Première “Huisvrouwen Bestaan Niet” in Tuschinski

Hoe lang moest ik nadenken toen er afgelopen zondagavond gevraagd werd of ik maandagavond 18 december mee ging naar de première van de “Huisvrouwen Bestaan Niet”? Geen moment…  ik heb mijn spijkerbroek verruild voor een zwart exemplaar, glittertrui aan en gaaaaaaannnnnnnn 🙂 Anita had de premièrekaartjes gewonnen bij de Linda en, lucky me, ik mocht mee!

In Tuschinski was “tout bekend Nederland” bijzonder goed vertegenwoordigd om de première van deze Nederlandse komedie bij te wonen. Nu was de cast ook niet de minste: Loes Luca, Jelka van Houten, Jim Bakkum, Eva van de Wijdeven, Rick Engelkes, Kay Greidanus, Leo Alkemade, Waldemar Torenstra, Fred van Leer en Victoria Koblenko. Voor ons op de rode loper liepen The Ladies of Soul, zij verzorgen de soundtrack van de film en wij werden ook verblijd met een live-optreden ♥ Ruben Nicolai was de gastheer en had de lachers op zijn hand door wat regels voor de huisvrouw uit de jaren 50 te benoemen, ik noem er één 😉

Wat je ook met hem moet bespreken en hoe belangrijk het voor jou ook lijkt te zijn, doe dat niet als hij thuiskomt. Zijn gespreksonderwerpen zijn belangrijker, dus laat hem eerst praten.

In het jaar 2017 kunnen wij ons dit toch echt niet meer voorstellen? Anita en ik zaten trouwens op het 2e balkon, wel 1e rij maar oooohhh gossssss, zo hoog en zo eng! Links van ons zat een mevrouw die een klein rolletje heeft als medium (goed opletten anders flitst zij zo voorbij!) en rechts was nog een lege stoel. Op het laatste moment kregen wij een BN’er naast ons…. Fred van Leer. Ik zag het gelijk maar Anita had het niet zo snel in de gaten. Tja, hij zag er best bekend uit maar…. en net nadat zijn scene in de film voorbij was gekomen vroeg zij zachtjes aan hem: “Doe jij soms ook mee in de film”? Ik hoorde letterlijk een ego in stukjes uiteen vallen 😉 Zo raar dat wij verder contact met hem kregen…

Maar goed waar gaat de film eigen over?

In de komedie Huisvrouwen Bestaan Niet worden twee zussen en hun moeder gedwongen om hun verschillen aan de kant te schuiven en na te denken over het leven en huishouden dat ze voeren.

Gijsje is een jonge, ambitieuze controlfreak die niks liever wil dan zwanger worden én carrière maken op het reclamebureau waar ze werkt. Haar oudere zus Marjolein is getrouwd, heeft drie kinderen en is net haar baan als journalist kwijt. Haar nieuwe ambitie: schoolpleinmoeder worden.

Hun bohémienne moeder Loes heeft zich met te veel hypotheken op het prachtige familiehuis waar ze woont enorm in de nesten gewerkt. Gijsje en Marjolein vinden het idee dat ze hun familiehuis verliezen onverteerbaar en zoeken naar mogelijkheden om het te behouden. Alleen de bonus die Gijsje kan verdienen met een gouden idee voor een reclamecampagne kan hen uit de financiële problemen helpen. Hiervoor moet zij zich met haar aantrekkelijke collega Dominique verdiepen in ‘de huisvrouw anno nu’; een opdracht die meer teweegbrengt dan de drie dames ooit hadden gedacht.

Wat een heerlijke hysterische over de top komedie, ik heb de hele film zitten lachen en had aan het einde van de avond gewoon pijn in mijn buik ervan 🙂 Neem de film vooral niet te serieus maar dompel je onder in alle zeer herkenbare cliché’s van een meer dan keurige huisvrouw, de sloddervos, een bohémienne moeder en een schoolpleinmoeder! Hussel daar nog wat aantrekkelijk Nederlandse mannen doorheen en je hebt een verrukkuluke leuke avond ♥ aanrader!

2 Comments on Première “Huisvrouwen Bestaan Niet” in Tuschinski

  1. Met 2 vriendinnen naar de Ladies Night geweest. Ik heb ontzettend gelachen. Ook heel veel herkenbare scenes. Echt een leuke film om met vriendinnen naar toe te gaan.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: