Quiche met spekjes en prei

Nina heeft afgelopen week een lekkere quiche voor ons gemaakt (lang leve de culinaire puber!) super makkelijk en erg lekker ♥ uiteraard mag dit recept niet ontbreken op de site van haar moeder.

Ingrediënten:

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
  • 2 preien
  • 250 gram magere spekreepjes
  • 3 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 75 gram geraspte kaas

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 ºC.

Ontdooi het deeg, vet de taartvorm in en bekleed deze met plakjes deeg. Bedek de bodem en randen helemaal en duw de naden goed aan.

Was en snij de prei. Bak het spek in een droge koekenpan in 4-5 min. Laat de spekreepjes uitlekken op keukenpapier. Bak de prei in het achtergebleven spekvet 5 min. al omscheppend op hoog vuur.

Klop de eieren met de slagroom los in een kom en meng de kaas, spekjes, prei en wat peper door. Schenk het eimengsel in de taartvorm. Bak de quiche in 25-30 min. gaar en goudbruin. Haal de quiche uit de oven en laat hem 5-10 min. staan voor je ‘m aansnijdt.

Eet smakelijk!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*