Test: Ravensburger ScienceX® Elektro Huis

Een doos werd bij ons thuisgebracht, het was het “Elektro Huis” van Ravensburger. Met 2 nogal science-georiënteerde tieners in huis keken wij erg uit om deze te testen. Wat zegt fabrikant Ravensburger over dit huis?

Met de spannende experimenten uit de ScienceX®-serie van Ravensburger gaat voor kinderen een wereld open. Fascinerende fenomenen van deze tijd worden onder de loep genomen en met behulp van de kennis uit de natuurwetenschap op een aantrekkelijke manier duidelijk gemaakt. Met de nieuwe experimenteerdoos van ScienceX® ‘Elektro huis’ komen jonge onderzoekers vanaf 8 jaar (en… vaders) aan de hand van superleuke en uitdagende opdrachten alles te weten over de wereld van de elektrotechniek. Ga aan de slag en bouw je eigen 3D elektro huis met mooie licht- en geluidseffecten! 

Op een zondagmiddag hebben Chiara (16) en Antonio (14) zich op dit “Elektro Huis” gestort. Na het uitdrukken van alle kartonnen delen, wanden, daken, vloeren.. en nog vele andere bouwdelen… kwamen wij erachter dat dit huis zonder knutsellijm en batterijen niet te maken was. De batterijen hebben wij gelukkig altijd op voorraad maar helaas werkt een lijmstift niet bij het plakken van dit huis. Dus vort… eerst even naar de lokale supermarkt om lijm te scoren want ze wilden natuurlijk wel in 1x “doorbouwen”!

Hierna de spiegelfolie op de garagedeur en raam en toen werd het even puzzelen 🙂 waar moet welk stroomdraadje in, op of door? Dat was best nog wel een klusje en er werd wat verlangd van mijn “bouwers”! Toen uiteindelijk alles in elkaar zat, alle muren stonden, alle stroomdraadjes waren getrokken kwam het moment suprême: het aanbrengen van de stroomgeleidende inkt. Dit is een heel secuur klusje en ons advies is: met mate gebruiken anders drupt en druipt het over de muren! Na een uurtje drogen konden zij eindelijk testen of datgene wat ze geïnstalleerd hadden werkte… en ja hoor, we horen en zien een motor in de garage, de deurbel gaf geluid, horen we een bal, de rode ledlamp geeft licht als het donker wordt en gaat vanzelf weer uit als het licht wordt, horen we een poes miauwen, we horen een barbecue en… we zien en horen hoe er een doelpunt gemaakt wordt! Mission accomplished!

Conclusie:
Neem er lekker de tijd voor, zorg dat je alles klaar hebt staan en ga lekker een middag knutselen aan dit uitdagende Elektrohuis, een aanrader voor elke jonge onderzoeker!

Liefs Sandra

ScienceX® Elektro huis is zowel online als bij speelgoedwinkels verkrijgbaar voor een consumentenprijs van circa € 32,99. Meer informatie is te vinden op www.ravensburger.nl.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: