Dare to Discover | A VR Journey in Het Scheepvaartmuseum

Als ik heel eerlijk ben is 1 van de grootste reden dat wij meedoen met de BankGiro Loterij de enorme leuke uitjes en events welke zij organiseren. Een paar keer per week check ik het aanbod op hun site en schrijf mij regelmatig in op events op de “Kans op-pagina”. Zeer regelmatig worden wij uitgekozen en afgelopen jaar bezochten wij o.a. de Romanov-tentoonstelling in De Hermitage, het Lorentz Lab in het Teylers Museum en de Gif! tentoonstelling in Naturalis. Met 2 enorme musea liefhebbers aan pubers in ons huis zijn wij hier enorm blij mee!

Op 21 januari 2018 waren wij wederom uitgenodigd, dit maal in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Dankzij een extra schenking van de BankGiro Loterij is ‘Dare to Discover | A VR Journey’ is mogelijk gemaakt en is deze op 14 december 2017 gelanceerd. Ik moest eerst even googelen om te kijken wat deze attractie nu precies inhield. VR = virtual reality……. Oh ja, ik had er een beeld bij! Iets met een virtual reality-bril op en dan terug in de Gouden Eeuw. Klinkt leuk!

Zondagochtend, na het ontbijt met croissantjes, snel in de kleren en lopend in een heerlijk winterzonnetje richting treinstation Zaandijk/Zaanse Schans. Vanaf het Centraal Station lopen Antonio en ik al kletsend naar Het Scheepvaartmuseum. Best nog wel een aardige tippel maar we waren gelijk lekker “gelucht”. Daar aangekomen blijkt maar weer hoe goed de BankGiro Loterij deze events heeft georganiseerd. Er staat een standje klaar waar wij de bandjes en consumptiemunten kunnen halen. Buiten het feit dat wij de ‘Dare to Discover | A VR Journey’ mochten bezoeken kregen Antonio en ik ook een bandje om zodat wij het hele museum mochten bezoek. Aan de inwendige mens wordt ook op ieder event goed gelet: op de munten kregen wij wat drinken en een overheerlijke plak cake.

De ‘Dare to Discover | A VR Journey’ is te zien aan boord van het VOC-schip “Amsterdam”. In een speciale ruimte staan allemaal draaistoelen en hangen de VR-brillen voor ons klaar. Antonio stuitert van enthousiasme, dit is helemaal in zijn straatje!

Tijdens de VR-reis maak je een vlucht (ja, het lijkt net alsof je echt vliegt, ik voelde mij net Peter Pan!) over de historische haven van Amsterdam en ervaar je hoe dit gebied zich in een razendsnel tempo ontwikkelt tot een bedrijvige haven. Je bent getuige van een aantal gebeurtenissen, zoals het ontstaan van de indrukwekkende werf en het Zeemagazijn -het huidige museum- en de bouw en de te waterlating van een oorlogsschip. Bijzonder leuk om mee te maken en ik bleef op mijn stoel ronddraaien om overal te kijken!

Antonio en ik waren erg enthousiast en je merkt dat Het Scheepvaartmuseum naast de virtuele “Zeereis” met deze ‘Dare to Discover – A VR Journey’ steeds interessanter wordt voor de meer jongere bezoekers, een aanrader!

Mocht er ooit een grote prijs vallen op onze banknummer bij de BankGiro Loterij dan is dat super (meer dan super zelfs…) maar tot dan genieten wij van al dit soort leuke uitjes!

Liefs Sandra

Wil je meer weten van deze attractie in Het Scheepvaartmuseum, klik dan hier!

Ook leuk, dit filmpje:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: