De stenen engel – David Hewson

David Hewson heeft al een heel rijtje boeken op zijn naam staan, hij is bekend van de Nic Costa-serie en de boeken gebaseerd op de tv-serie The Killing. “De Stenen Engel” is het vierde deel in de Amsterdam-serie, waarvan een tv-serie in ontwikkeling is door Warner Bros Nederland. Voor mij is dit de 1e kennismaking met deze schrijver, ik ben benieuwd of er nog een voortzetting in zit 🙂 waar gaat het boek over?

Annie Schrijver is net tweeëntwintig jaar oud, werkt op de bloemenmarkt en is bij iedereen geliefd. Van de ene op de andere dag is ze echter spoorloos verdwenen. Niet lang daarna wordt ze, amper nog levend, teruggevonden op een begraafplaats, vastgebonden aan een stenen engel en ingesloten door een ring van vuur. In haar lichaam vindt de politie sporen van drugs die een verband leggen met een nooit opgeloste zaak: de Schone Slaapstermoorden. Maar Annie had schijnbaar nog geluk, want niet ver van haar vindplaats wordt een lijk gevonden waarop een verse tatoeage te zien is: Slaap, kindje, slaap.

Het is zomer in Amsterdam en de straten zijn vol toeristen, muziek en gelach, maar er heerst ook een duistere ondertoon nu er een seriemoordenaar actief lijkt te zijn. De spanningen lopen al snel hoog op en Pieter Vos weet dat hij de dader zo snel mogelijk te pakken moet krijgen om te voorkomen dat de paniek toeslaat…

Recensie:
“De stenen engel” is het 4e deel van de Amsterdam-serie, ik was heel erg benieuwd hoe een buitenlandse schrijver, in dit geval Brits, een boek zou kunnen schrijven over Amsterdam. De eerste paar hoofdstukken was ik daar best op gefocust totdat mijn complete aandacht in het verhaal gezogen werd! Dit is zo’n boek waarvan je het jammer vindt dat je het weg moet leggen omdat je bijvoorbeeld naar je werk moet. Naarmate het boek vordert geeft de schrijver steeds meer prijs maar net niet genoeg zodat je continue blijft lezen en blijft afvragen hoe dit hele verhaal nu in elkaar steekt. Chapeau voor de schrijver voor deze gruwelijke pageturner en als ik niet beter zou weten dan had aangenomen dat de schrijver gewoon Nederlands zou zijn! Hewson heeft er een fan bij 🙂

5***** door recensent Sandra Raino

Auteur: David Hewson – Uitgeverij: Boekerij – 400 pagina’s – Verschenen: september 2017 – ISBN: 9789022575857.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: