Dichterbij dan je denkt!

Het jaar 2018 is weer begonnen en, terwijl we zitten te koukleumen op de bank, denken we alweer na over de vakantie. Frankrijk is bij de Nederlanders altijd een favoriete bestemming, en met recht: prachtige natuur, cultuur en natuurlijk mooie kastelen.

Iedereen herkent het wel, op vakantie zijn we bereid gerust een uurtje in de auto te zitten om dat mooie kasteeltje te zien en vaak nemen we de drukte dan op de koop toe. Maar dan krijg je ook wel wat! Mooie kastelen waar je met een beetje fantasie de ridders op de kantelen ziet staan. De jonkvrouwen paraderen over de binnenplaats en de hertog kijkt vanuit zijn kasteeltoren uit over zijn graafschap. Tja, zoveel moois hebben we in Nederland helaas niet, daar moet je toch echt voor op vakantie.

Fout… wij hebben in Nederland zoveel moois en vaak op slechts een steenworp afstand van ons huis en we zijn er nog nooit geweest!

Hoeveel Nederlanders kennen het Paleis op de Dam van binnen of hebben al een bezoek aan het Rijksmuseum gebracht? Maar ook rondom Amsterdam hebben we op een relatief klein gebied zoveel moois!

Kastelen zoals Assumburg, Muiderslot, Ruïne van Brederode en prachtige fietsroutes door imponerende natuur en mooie polders. Molens die de geschiedenis van Nederland weer tot leven laten komen en die vaak voor een klein bedrag zijn te bezoeken. Natuurgebieden waar je uren kunt lopen zonder iemand tegen te komen. Dorpjes als Durgerdam en Broek in Waterland waar de tijd heeft stilgestaan.

Schoonheid zit hem niet in de dingen maar in datgene wat je er in ziet. Dus kom eens wat vaker uit die luie stoel en leer onze mooie omgeving kennen en ga hem bewonderen!

Om alvast in de stemming te komen heb ik er een compilatie van mijn drone video’s bijgedaan.

Jaap van Willigen

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: