Fan van Cilla en Rolf Börjlind! + ACTIE (afgelopen)

Eén van mijn hoogtepunten van afgelopen jaar was wel de opname en uitzending van mijn persoontje in Koffietijd. Ik mocht daar over mijn top 3 boeken vertellen! Best nog wel lastig want ik mocht niets vertellen over de inhoud van het boek maar alleen waarom ik het boek zo leuk vind en welk gevoel het bij mij gaf, een uitdaging!

Nog een uitdaging… eigenlijk meer marteling 😉 … kies er drie uit? Drie…. uit al die prachtige boeken die ik heb gelezen, al die jaren lang, boeken waarbij ik heb gelachen, gehuild, meegeleefd, mij verbaasd… eigenlijk is het een onmogelijke taak en kun je dit niet van een echte boekenliefhebber vragen…

Ik heb pareltjes zoals bijvoorbeeld “Ibu Sari en de Blanda” van Chris van Hassel, “Prooi” van Lydia van Houten of “De Johansons” van Carla de Jong, welke ik ook afgelopen jaar heb gelezen, gewoon de nek om moeten draaien terwijl ik hen eigenlijk dat podium van Koffietijd ook zo had gegund…

Maar goed… uiteindelijk ben ik dan toch wel goed in knopen hakken, van welke schrijvers zou ik rücksichtlos een boek kopen? Dan kwamen deze 3, eigenlijk 4 want Cilla en Rolf Börjlind zijn een echtpaar, schrijvers in aanmerking. Over Diana Gabaldon hoef ik niets meer te vertellen, toch? Ook Jackie van Laren heeft afgelopen jaar nogal wat veren van MeerdanSandra in haar poezelige bips gestoken gekregen, voor mij de ultieme feelgoodromanschrijfster ♥

Over Cilla en Rolf Börjlind heb ik buiten een boekrecensie van hun laatste boek “Wiegelied” eigenlijk nog nooit geschreven op deze site en daar doe ik ze echt tekort mee! Ik heb de eer gehad om bij de presentatie van hun 2e boek uit de Rönning & Stilton-serie “de Derde Stem” aanwezig te zijn. Dit zeer sympathieke echtpaar heeft toen echt mijn hart gestolen! Zij zijn in Zweden zeer gevierde scenarioschrijvers en de sterke plots, maatschappelijk engagement en charismatische personages die worstelen met levensechte conflicten beperken zich niet in de 44 films waar zij verantwoordelijk voor zijn (waaronder 26 Martin Beck-films) maar komen overduidelijk naar boven gedobberd in hun boeken.

Juist door het maatschappelijke engagement hebben zij zich bij mij onderscheiden van de “gewone” thrillerschrijvers. In alle 4 de boeken uit de Rönning & Stilton-serie kwam dat bijzonder goed naar voren! Wij jij ook kennis maken met dit bijzondere schrijversechtpaar Cilla en Rolf Börjlind? Ik mag van A.W. Bruna Uitgevers een exemplaar van Springvloed verloten (het 1e deel uit de Rönning & Stilton-serie). Scroll even door om te lezen wat je ervoor moet doen 🙂

Waar gaat Springvloed over?

Een dagje naar het strand wordt nooit meer hetzelfde…
1987. Op het strand van Nordkoster wordt bij vollemaan een gruwelijke moord gepleegd op een jonge vrouw. Rechercheur Tom Stilton heeft amper aanknopingspunten. Niet alleen is de identiteit van het slachtoffer onbekend, ook lijkt er geen motief te zijn en is er geen spoor van de dader. Uiteindelijk blijft de zaak onopgelost. Stilton is er zo door aangedaan dat hij volledig instort. 
Drieëntwintig jaar later schrikt een reeks brute moorden op daklozen de inwoners van Stockholm op. De slachtoffers worden zodanig mishandeld dat ze aan hun verwondingen overlijden. De aanvallen worden gefilmd en de beelden worden op YouTube geplaatst.
Olivia Rönning zit in haar tweede jaar van de politieopleiding, een studiekeuze die wellicht geïnspireerd is door haar vader, wijlen inspecteur Arne Rönning. Voor haar studie moet ze een onopgeloste zaak bestuderen uit de politiearchieven. Olivia kiest de strandmoord van 1987, begint te graven en zit algauw tot haar nek in de zaak. Maar om verder te komen, moet ze Tom Stilton vinden. Die lijkt echter van de aardbodem verdwenen…

Wat moet je hier voor doen? Like de Facebookpagina van MeerdanSandra (wordt gecheckt, ja echt, mocht je geen Facebook hebben, vermeld dit dan in de reactie) en laat een reactie hieronder achter op de vraag: Stel je voor dat jij jouw top-3 boeken zou mogen noemen in Koffietijd, welke boeken zijn dat? 

Bij het invullen van je mailadres wordt je automatisch lid van de nieuwsbrief van MeerdanSandra, je kunt dit te allen tijde weer opzeggen. Deze actie duurt t/m 27 januari 2018, daarna krijgt de winnaar persoonlijk bericht (dus laat een geldig mailadres achter!) en zal op Facebook worden vermeld.

Liefs Sandra

Van dit boek is trouwens ook een 10-delige serie gemaakt onder de naam Springfloden, ook een aanrader!

23 Comments on Fan van Cilla en Rolf Börjlind! + ACTIE (afgelopen)

 1. Uit mijn jeugd Schoolidyllen van Top Naeff. (Heeft toen zeer veel indruk gemaakt)
  Voor jou van Jojo Moyes en alle boeken van Jackie van Laren. Het is inderdaad een moeilijke keuze.

 2. Lastige keuze maar ik ga voor Jonathan Kellerman die de Alex Delaware serie schrijft, heel spannend. Trots en Vooroordeel van Jane Austen, een klassieker! En Brief voor de Koning van Tonke Dragt, technisch gezien een kinderboek maar oh wat spannend die ridders! 🙂

 3. Mijn top 3:
  1. Dogma – Anne Eekhout
  2. De opwindvogelkronieken – Haruki Murakami
  3. Ik ben niet bang – Niccolo Ammaniti

  !!!! Leuke winactie trouwens 🙂

 4. O daar kan ik al heel snel op antwoorden.
  1 Ik ben pelgrim van Terry Hayes Mijn topfavoriet! Ik kijk uit naar zijn volgende.
  2 Voor jou Jojo Moyes. Tranentrekker bij uitstek. Maar zooo mooi.
  3 Het Rosie Project Graeme Simion. Een heerlijk humorvol boek maar ook leerzaam.

 5. Lastige vraag, ik denk al een paar trilogieen:
  -In de ban van de ring
  -Millenniumreeks
  -Twilight Zone
  dus dat er zijn er dan 9…….

 6. Diane Kooistra // 17 januari 2018 at 21:44 // Beantwoorden

  Hoi Sandra leuke actie

  Ik heb vele favoriete boeken mijn top drie van dit moment is
  1.ken Follett pilaren van de aarde
  2. De reiziger serie can Diana Gabaldon, ok dat is een serie. Deel 1 dan.
  3. Iene miene mutte van Aldridge.

 7. – Het Woud -Nele Neuhaus
  – De passagier – Jean-Christophe Grangé
  – Engeleneiland – Camilla Läckberg

 8. Anton van Alphen // 18 januari 2018 at 18:46 // Beantwoorden

  Ik gun de Nederlandse auteurs een vermelding:
  Lieve Mama, van Esther Verhoef
  De Greppel, van Herman Koch
  400 brieven van mijn moeder, van Joseph Oubelkas

 9. Mijn top 3 zou zijn:
  1- Stoner -John Williams
  2- De Aardkinderen deel 1 – De stam van de holenbeer – Jean M. Auel
  3- De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel- De alchemist – Michael Scott

 10. Mogen het ook oude boeken zijn?
  Jan ter louw Boris.
  Simone van der Vlugt De Reunie en ook van haar Schaduw zuster.

  Je hebt altijd leuke ( win) acties, Sandra.
  Heb je gezien bij koffietijd en je deed het heel goed.
  Succes en je zon , die is misschien nog te lijmen.

 11. Moeilijke keuze lees ook graag Friese boeken
  1.Lion ,Saroo Brierley
  2.het meisje in het ijs,Robert Bryndza
  3.goede dochter,Karin Slaughter

 12. 1 De Oversteek – Justin Cronin
  2 Schaduw in de wind – Carlos Ruiz Zafon
  3 Het pleidooi – Steve Cavanagh

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: