Is mijn laptop nog te reanimeren?

Kleine crisis hier… kleintje maar hoor… maar toch… mijn laptop heeft de geest gegeven. Niet gecrasht vermoed ik, ik ben natuurlijk geen laptopdokter, maar het scherm valt uit. Het begon met… PLOP… wit scherm… niet voor een kleintje vervaard heb ik mijn laptop opnieuw opgestart. Maar het euvel bleef zich voordoen… en niet een enkele keer maar vaker… en het scherm werd ook zwart met rood (is niet goed he…)

Nu ben ik met mijn website toch redelijk afhankelijk van mijn laptop. Ik heb vannacht, uiteraard onder de invloed van de supervollemaan, er zelfs wakker van gelegen. Het moet toch al niet gekker worden 🙂 Het geval wil dat mijn laptop ook wachtwoorden onthoudt en als je altijd lekker kunt doorklikken dan is het wachtwoord waar je gebruik van maakt wel heel diep in je geheugen weggezakt. En nu, juist je raadt het vast al, wist ik het wachtwoord mijn website niet meer en waar had ik dat in godsnaam opgeslagen? Tijdens een laatste stuiptrekking van mijn laptop vanmiddag heb ik toch ergens het wachtwoord kunnen traceren (joehoeeee!) en deze gelijk genoteerd. Er viel een last van mijn schouders!

Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar zo veel wachtwoorden, hoe onthouden jullie dat? Mijn dochter had het al eens over een Word-document met wachtwoorden… maar ja, als je computer uitvalt heb je daar ook niets aan toch? Ik heb gelukkig nog even snel het excelbestandje wat ik gebruik voor de verhuur van onze lokale muziekvereniging naar mijzelf gestuurd zodat deze lekker ronddobbert in de cloud en ik deze gewoon kan gebruiken (soms ben ik best slim hihi). Morgenavond ga ik naar mijn briljante IT-broertje toe, als er iemand is die mijn laptop kan reanimeren dan is hij het wel! Ik hoop echt, en natuurlijk ook vanuit financieel oogpunt, dat hij nog een beetje leven in mijn laptop kan blazen en anders, helaas pindakaas, moet ik op zoek naar een nieuwe.

Ook geen straf hoor, ik ga nu lekker vreemd en zit op de laptop van mijn love te typen en, ik moet eerlijk zijn, die bevalt mij wel. Sowieso een apparaat wat ik gewoon lekker kan gebruiken is voor mij nu al geweldig. De laatste weken was het niet de vraag of maar vooral wanneer het scherm de geest gaf van mijn laptop. Kan soms best lastig zijn als je net midden in een blog zit of, nog erger, je betalingen aan het doen bent via telebankieren!

Wordt vervolgd…

Update: mijn broer Stephan heeft de hele laptop uit elkaar gehaald en de instellingen een maand terug gezet en de laptop is weer bezig aan zijn 2e leven 🙂 fingers crossed dat ‘ie het blijft doen!

Liefs Sandra

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: