Wie bedriegt wie? – Hemmo Drexhage

Om eerlijk te zijn, ik moest even googlen voor deze Nederlandse schrijver. Er lopen er nogal wat rond nietwaar? Hemmo B. Drexhage is een zeer veelzijdig persoon, met een lange carrière in de literatuur, theater- en televisiewereld! Kijk, dat belooft wat voor deze bundel met korte verhalen, toch? Waar gaat de bundel over?

Wie bedriegt wie? is een bundel met korte verhalen over zestien bijzondere vrouwen. Dochters, moeders, vrijgezellen, echtgenotes, minnaressen, sterke vrouwen, dappere vrouwen, verliefde vrouwen, vrouwen met een groot creatief talent, vrouwen die succes behalen, vrouwen met hun eigentijdse grote en kleine problemen, vrouwen die tot het inzicht komen dat het roer om gegooid moet worden, vrouwen die hun schoonheid moeten ontvluchten, vrouwen in hun relatie tot mannen en hun erotiek. Allemaal beschreven met warmte, humor en een vleugje absurditeit.

Recensie:
Gedesillusioneerd, anders kun je mij niet noemen na het lezen dit boekje. Zestien verhalen over vrouwen zijn in 100 bladzijdes gepropt, na elk verhaaltje hoopte ik op iets wat mij kon boeien, emotioneren of lachen…  maar helaas. Buiten het feit dat de verhalen mij niets zeiden vond ik het zeer matig geschreven, zinnen die niet helemaal lekker liepen en verhalen die gevoelsmatig niet klopten. Te hoge verwachting of niet mijn genre, zeg het maar, maar ik was blij dat ik het boek uit had. Eén pluspunt moet ik wel noemen: ik vind de cover erg aantrekkelijk, maar ja daar gaat het per saldo natuurlijk niet om…

1* door recensent Sandra Raino

Auteur: Hemmo Drexhage – Uitgeverij: Gopher – 98 pagina’s – Verschenen: augustus 2017 – ISBN: 9789051799620

2 Comments on Wie bedriegt wie? – Hemmo Drexhage

  1. Ha ha Sandra misschien dekt de titel de lading! 🙂
    Ook wel eens leuk als een boek niet bevalt. Wij lezen altijd met veel plezier de recensie van Hiske Versprille in het Parool over wat zij van een restaurant vindt. En eerlijk gezegd vinden we de onvoldoendes altijd leuker dan de goede cijfers. Groetjes Inge

    • Zou zomaar kunnen Inge 🙂 ik vind het ook wel zo eerlijk boeken die ik niet leuk vind toch te plaatsen anders hebben mijn goede recensies ook geen waarde meer, toch?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: