Zwoele ritmes – Claudia Vanzegbroeck

Op een donkere decembermiddag viel dit boek in de brievenbus, wat een prachtige aantrekkelijke cover! Schrijfster Claudia Vanzegbroeck startte op jonge leeftijd met een klassieke balletopleiding en sindsdien heeft het dansen haar nooit meer losgelaten. Vol overgave begon zij zich uit te leven in jazzballet, hiphop, salsa en stijldansen. Ondertussen droomde Claudia ervan om een boek te schrijven. Gesteund door tal van schrijfopleidingen heeft Claudia uiteindelijk in 2017 haar droom kunnen verwezenlijken met ‘Zwoele ritmes’, een roman waarin twee grote passies samenvloeien. Waar gaat het boek over?

Tara gaat gebukt onder haar duffe kantoorbaan in hartje Brussel en balanceert op de rand van een burn-out. Dat ze op het punt staat om te trouwen geeft haar bestaan wat glans. Maar dan, tijdens een swingend feest bij haar beste vrienden Dan en Rebecca, betrapt ze haar verloofde Jason met een ander. Diep geschokt belandt Tara algauw in een burn-out. Ze verliest haar flat en haar job en beseft dat ze er nu alleen voor staat.
 Miguel, een gepassioneerde popster met Puerto Ricaanse roots, moedigt haar aan om de dromen die ze altijd heeft genegeerd waar te maken. Zal Tara hierin slagen en uiteindelijk weer geluk in haar leven vinden?

Recensie:
De mooie glimmende cover van “Zwoele ritmes” nodigt enorm uit om dit boek te lezen. Het verhaal gaat over Tara, een beetje een zielenpietje, die bedrogen wordt door haar vriendje. Stap voor stap probeert zij met steun van haar vrienden Dan en Rebecca en de woest aantrekkelijke popster Miquel haar dromen als danseres te verwezenlijken. Vooral die schouder van Miquel gebruikt zij veelvuldig om uit huilen… en van het een… Het boek is niet heel bijzonder qua schrijfstijl en diepgang maar dat is voor dit verhaal “good enough”. Het leest zeer soepel weg en op zijn tijd vind ik dit soort boeken een heerlijke afwisseling!

3*** door recensent Sandra Raino

Auteur: Claudia Vanzegbroeck – Uitgeverij: Gopher – 294 pagina’s – Verschenen: oktober 2017 – ISBN: 9789051799736.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: