Griep, moi?

Eerst krijg ik het heel koud en daarna breekt het klamme zweet mij uit… joehoe, join the club! Ook mijn persoontje mag aansluiten bij de griepgroep. Al zwabberend op mijn benen strompel ik door het huis, het stukje vanaf de keuken naar de bank kost mij al moeite en ik moet er zeker een half uur van bijkomen.

Er bestaat dus een heuse griepbarometer, 165 op 100.000 mensen heeft zich gemeld bij de dokter en daar hoor ik nog niet eens bij. Ik ben voornamelijk slap en mijn hoest waar menigeen zeehond jaloers op is, klinkt nog dusdanig dat een bezoek aan mijn dokter mij nog niet noodzakelijk lijkt.

Vorig week kwamen de eerste griepverschijnselen al bovendrijven… ik heb eerst geprobeerd te struisvogelen, nee hoor, beetje hoesten, verder nergens last van, ff doorzetten, ibuprofennetje erin en gaan, komt door het weer, slecht geslapen, vanavond een beetje op tijd naar bed…. Maar als je baas op je werk halverwege de middag zegt dat het misschien beter is dat je naar huis gaat… tja, dan kun je toch niet anders doen dan je er aan overgeven, toch?

Nu lig ik dus afwisselend in bed en op de bank. Af en toe donder ik in slaap en mis ik opeens een uur (merk je niets van…, zomaar een uur weg), ren regelmatig richting toilet als ik weer eens uitbarst in een enorme hoestbui waar geen Tena-lady tegen bestand is…. en voel mij vooral zielig… ja echt, mocht ik ooit nog eens ernstig ziek worden, ik denk dat ik onuitstaanbaar zou zijn. Geen wijze oude vrouw die haar lot verdraagzaam draagt maar een kijvende jankende oude heks die zich enorm beperkt voelt in haar doen en laten 🙂 beetje zelfreflectie is mij dan weer niet vreemd…

Waar je allemaal niet over nadenkt als je grieperig op de bank ligt haha, één voordeel is er wel weer aan dit hele grieperige gebeuren: mijn stapeltje recensieboeken slinkt zienderogen… tussen al die hazenslaapjes door heb ik mij daar maar aan overgegeven. Nu alleen nog recensies maken, dat wordt nog een uitdaging met mijn wattenbolletjeshoofd…

Dit blogje is in ieder geval weer gelukt….

Liefs Sandra

2 Comments on Griep, moi?

  1. Verzorg je maar goed Sandra en zoals jezelf zegt heeft het dus ook wel een pluspuntje 😉 Dat hoopje boeken dat wordt weer kleiner.Hier ligt ook zo’n stapeltje (niet om te recenseren,gewoon om te lezen)….en nee, dank je….je hoeft geen win-actie uit te schrijven voor die griep…ik doe dan niet mee.Hele dikke knuffel en ziek goed uit

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: