Win een boekenlegger (afgelopen)

Sterren uitdelen, dit is en blijft een heikel punt in de boekenwereld. Ook ik als kleine boekenrecensent lig regelmatig in spagaat. Eigenlijk zou de recensie voor zich moeten spreken en zonder sterren duidelijk moeten maken hoe ik over het boek denk. Het lastige is dat als je een recensie her en der wilt delen zoals bv. bij Hebban er toch een beoordeling in sterren wordt gevraagd. Hierdoor word ik gedwongen om toch die “rottige” sterren uit te delen.

Volgende probleem: wat zijn de sterren waard? Drie sterren is bij mij een goed leesbaar boek met een kleine kritische kanttekening. Het zou kunnen dat ik mij bv. irriteer aan bepaalde dingen in het boek of dat ik iets mis in het boek. Bij vier sterren heb ik gewoon een goed boek te pakken, lekker gelezen, een boek wat ik aan iedereen zou aanraden. Hoe krijg je bij mij nu 5 sterren? Ik geef toe, ik deel rijkelijk 5 sterren uit…., deze sterren krijg je als je mij vanaf de 1e bladzijde het boek hebt ingezogen en tot het einde niet meer heb losgelaten. Oh ja, zit ik aan het einde in tranen dan heb je mij als schrijver gewoon geraakt en verdien je zeker die 5 sterren. Dit hoeven niet per definitie de grote schrijvers te zijn of briljant geschreven boeken, kom je binnen dat is een groot criteria voor mij.

Maar geldt dat voor jou als lezer ook? Want het is en blijft mijn mening natuurlijk. Wat voor mij een geweldig boek kan zijn daar zou jij als lezer bij in slaap kunnen vallen, en vice versa natuurlijk. Ik recenseer al bijna 2 jaar boeken op MeerdanSandra en ik hoop dat de lezers die mij volgen een beetje op mijn lijn zitten zodat ik hen nog jaren van mooie tips kan voorzien 🙂 ook zal ik de voor mij mindere boeken recenseren want wat heeft een 5 sterren-beoordeling voor waarde als ik geen 2 sterren kan uitdelen, toch?

Om al mijn lieve boekenfans te verwennen heb ik weer een leuke actie bedacht. Ik heb 6 metalen boekenleggers te verloten, 3 met een engel en 3 met een zeemeermin.

Wat moet je hier voor doen? Like de Facebookpagina van MeerdanSandra (wordt gecheckt, ja echt, mocht je geen Facebook hebben, vermeld dit dan in de reactie), tag een boekliefhebber (hoeft niet, zou wel leuk zijn…) onder het facebookbericht van deze actie en laat een reactie hieronder achter op de vraag: Waar let jij op bij een boekrecensie en naar welke boekenlegger gaat je voorkeur uit?

De actie is afgelopen! Charlotte Veltman, Annet Bathoorn en Shirley Pellikaan hebben de engelenboekenlegger gewonnen. Brenda Oostrom, Bonnie Wielinga en Diny Gijsberts de zeemeerminboekenlegger. Veel plezier ermee!

Bij het invullen van je mailadres wordt je automatisch lid van de nieuwsbrief van MeerdanSandra, je kunt dit te allen tijde weer opzeggen. Deze actie duurt t/m 11 maart 2018, daarna krijgt de winnaar persoonlijk bericht (dus laat een geldig mailadres achter!) en zal op Facebook worden vermeld.

Liefs Sandra

37 Comments on Win een boekenlegger (afgelopen)

 1. Hi San, bij een recensie lees ik eerst de samenvatting om te zien of het verhaal/onderwerp me aanspreekt. Daarna ben ik altijd benieuwd of de schrijver inderdaad heeft weten te raken. Bij 4 of meer sterren is mijn nieuwsgierigheid sowieso geprikkeld. Ik wilde dat ik tijd had om al jouw aanraders te lezen :))

 2. Pien van Eerden // 27 februari 2018 at 10:10 // Beantwoorden

  Eigenlijk alleen of het verhaal me aanspreekt. De sterren hebben ook invloed, wat misschien niet altijd terecht is.

  Ik ga voor de zeemeermin 🙂

 3. Sterren…ja, dat is zo persoonlijk,he.Laatst 2 sterren gegeven aan een boek dat door anderen heel veel 5 sterren kreeg maar voor mij was het maar 2 sterren waard.En ik vind dat je eerlijk moet zijn t.o.v. jezelf.Als iemand 5 sterren geeft zal ik elders meer recensies proberen te lezen en dan ben ik natuurlijk benieuwd naar het boek.Maar ik probeer vooral eerlijk te zijn.
  Boekenleggers zijn hier bij een lettervreetster uiteraard altijd welkom en de meermin vind ik heel erg mooi

 4. Bij een boekrecensie let ik er vooral op of het verhaal mij aanspreekt! En ik vind het altijd leuk om te lezen dat ze niet meer konden stoppen met lezen (dat zijn altijd de beste boeken 🙂
  Mijn voorkeur is de zeemeermin die is erg leuk!

 5. als ik een recensie leeswil ik graag weten of ik het verhaal echt zo mooi vind als ik dacht!Ik vind de engel heel erg mooi!!

 6. Tja ik kijk wel naar aantal sterren en door wie. Ik lees recensies liever niet zeker als ik zelf het boek nog wil of mag lezen, na het lezen wel. Je hanteert dezelfde regels. Garaag de engel….. als ik win.

 7. De zeemeermin is zo mooi
  En ik kijk naar de personages als eerste of deze mij aanspreke

 8. Ik kijk altijd naar de sterren maar laat ook mijn eigen mening tellen. Mijn voorkeur gaat naar de engel.

 9. Sabrina Pirotte // 3 maart 2018 at 16:55 // Beantwoorden

  Ik wil uiteraard de korte inhoud weten, maar ook het soort boek ( thriller, sf, romantisch, … ). Ik vind dat er vaak te weinig info wordt gegeven over de schrijfstijl. Ik kan genieten van mooi taalgebruik ook al is het wat moeilijker. Als ik simpele boeken wil lezen, zou ik een stationsromannetje kunnen lezen, maar dat is mijn ding niet. Soms lees je een korte inhoud en denk je” ja, dat is een goed gegeven”, maar dan is het niet goed uitgewerkt , niet goed verwoord, stugge dialogen enz. Dat zou ik graag op voorhand weten. Mocht ik winnen, graag de engel !

 10. Ik heb je pagina net van een extra likeje voorzien en ga zodadelijk zeker op zoeken naar de post waarop ik geklikt heb, om mijn andere boekenmaatjes te taggen. Wat mij betreft, zijn sterren een handige “één-oogoplag”-manier om weer te geven hoe het boek gequoteerd wordt, maar uiteraard is er veel meer. Wat ik belangrijk vind in een boek, is authenticiteit en hiernaar ga ik dan ook in de kleinste dingen op zoek in een recensie. Het moet écht zijn, ook als het hele verhaal dat niet is.
  Wat zou ik blij zijn met de engelenboekenlegger. De symboliek van een engeltje heeft zo’n belangrijk plaatsje in mijn hart, omdat die steeds op de één of andere (niet spirituele) manier lijkt terug te komen in waardevolle ontmoetingen.

 11. Christha Overweg-Grizell // 3 maart 2018 at 17:09 // Beantwoorden

  Hallo Sandra

  Ik ga eigenlijk meer op mijn gevoel af dan op de recensies.. soms raakt een recensie me en denk ik ok die wil wel lezen..
  Ik vind de engel mooi.

  Gr
  Christha Overweg-Grizell

 12. Bij een recensie Let ik vooral op de onderbouwing van de sterren. En dan kijk ik of dat me aanspreekt of niet. Ik houd persoonlijk niet van recensies met een super uitgebreide samenvatting. Dan is er al zoveel verklapt dat ik dat zonde van het boek vind. Ik vind de zeemeermin boekenlegger erg mooi :-).

 13. Bij een boekrecentie let ik vooral op het enthousiasme van de recencent. Zodra ik dan een boek gelezen heb en hetzelfde voel bij een boek weet ik dat ik vaker blind op deze persoon kan vertrouwen. Dat is wat voor mij de reden is waarom ik bepaalde blogs in mijn favorieten heb staan.
  Mocht ik tot een van de gelukkige behoren dan zou ik graag de zeemeermin winnen.

 14. zeemeermin graag !!! Ik let erop dat het verhaal niet verklapt word anders is de lol eraf !

 15. Annet Bathoorn // 3 maart 2018 at 19:48 // Beantwoorden

  Wat een superleuke winactie!
  Bij een recensie kijk ik vooral naar of het verhaal me aanspreekt. Ik ben al een tijdje actief op Hebban en daar ken ik inmiddels de smaak van een aantal medeHebbanisten en weet dus hun boekbeoordelingen op waarde te schatten.
  (De engel is prachtig)

 16. Super leuke actie! Ik schrijf tegenwoordig ook boekrecensies . En als ik die van anderen lees vind ik het juist erg belangrijk dat ze geen spoilers vrijgeven. Het boek moet wel spannend blijven.
  De boekenlegger met de zeemeermin vind ik echt super mooi, ik zwem zelf ook heel graag en ons gezin zijn echte water liefhebbers.

 17. Gerda Veenstra // 3 maart 2018 at 21:56 // Beantwoorden

  Ik vind zeemeermin super

 18. Ineke van Kessel // 3 maart 2018 at 23:17 // Beantwoorden

  Ja Sandra is gelukt. Denk ergens een storing. Ik probeer bij een recensie te kijken of het verhaal me aanspreekt. Als ik teveel van de inhoud lees, ga ik snel verder als ik het boek nog moet lezen. Zelf probeer ik zo eerlijk mogelijk een recensie te schrijven bij de boekenclubs waar ik lid van ben.

  Vind het engeltje super leuk maar mocht het n zeemeerminnetje worden, ben ik óók gelukkig.

 19. Elly Brouwer // 3 maart 2018 at 23:19 // Beantwoorden

  Als het mij direct meeneemt en niet meer loslaat dan weet ik zeker dat het een goede hoeveelheid sterren krijgt. De zeemeermin is erg mooi en toepasselijk omdat ik in cura serena woon. De engel kan ik erg goed gebruiken en hoop op een wonder. Dus het maakt mij niet uit.

 20. De zeemeermin vind ik het mooist.
  Ik let op of het een boek is dat niet weggelegd kan worden volgens de recensie!

 21. Ria Davelaar // 4 maart 2018 at 09:14 // Beantwoorden

  Wat een leuke actie. Ik kijk of het verhaal me aanspreekt. Er moet niet te veel vermeld worden over het boek. Dat moet je zelf gaan lezen. Mijn voorkeur gaat naar de zeemeermin.

 22. Isabel Vissers // 4 maart 2018 at 10:13 // Beantwoorden

  Ik let er bij een recensie op of het verhaal me raakt.
  Mijn voorkeur gaat uit naar de zeemeermin boekenlegger.

 23. graag de engel ! Bij een boekrecensie let ik er vooral op dat lezers geraakt zijn door het boek, of het niet konden wegleggen en het in één ruk hebben uitgelezen. Dan weet ik dat het een goed boek is.

 24. Petra van der Berg // 4 maart 2018 at 19:40 // Beantwoorden

  Stiekem let ik ook juist op de sterren en lees ik de recensies niet helemaal, want wil het liever zelf lezen!
  De engel vind in het mooist

 25. Bij een boekrecensie let ik vooral op de leeservaring die men beleeft heeft. Mijn voorkeur gaat uit naar de zeemeermin

 26. Ja, ik let wel op de sterren die een recensent geeft. Maar juist bij één of twee sterren word ik nieuwsgierig: waarom vindt iemand dit boek zo slecht? En ben ik het daar eigenlijk wel mee eens? (met sommige recensenten ben ik het eens, maar met anderen nooit)
  Boekenlegger engel vind ik mooi…

 27. Ik let nooit op de sterren.

  Ik ga voor de zeemeermin.

 28. Diane Kooistra // 8 maart 2018 at 21:47 // Beantwoorden

  Hoi sandra

  Bij het schrijven van een recensie let ik op of er geen clouds of plotten worden weggegeven. Of de info een beetje klopt en of er research is gedaan maar vooral het leesplezier e/o het prettig leest qua schrijfstijl zijn belangrijk.
  Kritiekpunten dienen goed onderbouwd te zijn. Afkraken zonder onderbouwing is kwetsend voor al het werk dat mensen hebben verricht maar de hemel inprijzen zonder te vertellen waarom lijkt op vriendjespolitiek

 29. Sandra, wat schrijf je toch heerlijk , je blog leest altijd als een column in een tijdschrift. Heerlijk en zo beeldend geschreven vaak, dus ik geloof zeker dat de sterren, of dat er nu 2 of 5 zijn terecht gegeven zijn en onderbouwd worden in jou gedachten voor je ze geeft. Ik zelf vind het ook niet fijn om ze te geven, ik vertel liever in woorden wat ik er van vind. Wat ik jammer vind is dat je op sommige sites geen halve sterren kan geven. Want soms wil ik 3 1/2 . geen 3 en geen 4 , maar heeft het boek iets van beide. En dan wordt je gedwongen te kiezen. Ik zelf denk dan altijd, hoop maar dat de lezers niet op sterren afgaan maar op de leeservaring en de inhoud van het boek en het gewoon kopen om zelf een oordeel te geven. Ik zie ook wel eens een boek dat iemand 4 sterren geeft maar wat totaal niet mijn genre is. Als ik het dan zou lezen, dan heb je toch al eerder de kans dat ik het minder sterren geven omdat dat deels voortvloeit uit dat het mijn interesse niet heeft. En dat is dan in dat geval niet een bijpassend aantal sterren vind ik. Het boek kan evenwel heel erg goed zijn. Laat iemand mij maar enthousiast vertellen en liefst persoonlijk dat het een goed boek is, dan ben je er vrijwel zeker van dat ik het boek ook ga kopen.
  EN wat je stalen boekleggers betreft , hoe gaaf is dat ! Je weet het altijd wel leuk te brengen he ? Ik zou gaan voor de boekenlegger met de engel,net als mijn 2 kindjes die zo ik mis.

 30. van erum maria louisa // 8 maart 2018 at 22:54 // Beantwoorden

  ik lees hoe het verhaal overkomt
  ik kies de zeemeermin

 31. Bij de recensies zoek ik vooral naar overeenkomsten en verschillen. Daaruit kan ik het beste een afweging maken. Ik ga voor de zeemeermin.

 32. Jellie de Vries // 9 maart 2018 at 07:02 // Beantwoorden

  Het verhaal is voor mij het belangrijkste. Als het verhaal/korte samenvatting mij niet aanspreekt dan lees ik hem niet. Meeste boeken die ik gelezen heb zitten vaak op 4 En 5 sterren. Maar dat zegt soms nog niks over mijn eigen oordeel. Daarbij is het iemand anders zijn of haar mening en die hoef je niet altijd te delen.
  Wat betreft die boekenleggers. Dan gaat mijn voorkeur uit naar de engel.

 33. Els Black-Stoker // 9 maart 2018 at 10:30 // Beantwoorden

  Ik lees een recensie eigenlijk alleen maar als hij lekker kort is en ook meestal pas als ik het boek al uit heb. Mijn voorkeur gaat uit naar de zeemeermin!

 34. Tanneke Burggraaff // 9 maart 2018 at 11:58 // Beantwoorden

  Hoi Sandra, wat een herkenbaar verhaal over de sterren voor recensies. Tsja waar let ik op bij een recensie. Allereerst zoals zoveel anderen lees ik eerst waar het boek over gaat. Wekt dat mijn interesse al dan kijk ik grofweg hoe er op gereageerd wordt. Zijn de recensies heel wisselend….dan ga ik toch wel twijfelen of het echt een goed boek is. Maar ja, zoals jij al zegt een boek is heel persoonlijk. Houd je van een lekker luchtig boek of mag het wat ingewikkelder zijn en diepgravend? Niet iedereen houd van een boek wat tot nadenken stemt. Ook daar let ik dan op. En ja, op een gegeven moment merk je ook bij de vaste blogs van welke boeken iemand houdt. Daar houd ik dan ook rekening mee.
  Wat betreft jouw prijzen…de boekenleggers…de engel vind ik mooi. Dus daar zou mijn voorkeur naar gaan.

 35. Hi Sandra,

  Wat jij schrijft ben ik helemaal mee eens. Van mijn eigen blog heb ik de sterren weg gedaan. Bij Goodreads etc moet je vaak wel en als ik een goed boek vond dan 5. heel slecht 1 en middelmatig. dan 3.

  Op mijn blog vertel ik gewoon en ik vind dat dat duidelijk genoeg moet zijn.
  Ik vind het veel prettiger werken.

  Ik vind beiden boekenleggers prachtig, maar die zeemeermin heb ik nog nooit gezien. dus als ik moet kiezen ga ik voor die.
  Maar ze zijn beiden mooi en ik zou voor allebei even dankbaar zijn.

  XX Anja

 36. Yvette Ververs // 11 maart 2018 at 14:24 // Beantwoorden

  Lees de samenvatting van het verhaal of dat mij aanspreekt. . Betreft de boekenlegger een zeemeermin lvind ik leuk.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: