De Beer en de Nachtegaal – Katherine Arden

Al geruime tijd lag “De Beer en de Nachtegaal” klaar om door mij gelezen te worden. Geen straf want ik vind de prachtige geillustreerde cover bijzonder aantrekkelijk en sprookjesachtig, zo lag dit boek dan ook te “pronken” op mijn boekenkast. Ondertussen had mijn 14-jarige zoon, die gek is van fantasieboeken, het boek ingepikt en gelezen en kwam het boek weer terug op de leesstapel. Waar gaat het over?

In een dorp op het randje van de wildernis in het noorden van Rusland, waar de ijskoude wind blaast en het altijd lijkt te sneeuwen, vertelt een oude min sprookjes over de Winterkoning. Verhalen over oude magie verboden door de kerk.

Maar voor het jonge, wilde meisje Vasja zijn het meer dan alleen verhalen. Alleen zij ziet de geesten rondom het huis die haar beschermen. Alleen zij voelt de groeiende krachten van een duistere vorm van magie in het bos...

Recensie:
Wie zegt dat sprookjes alleen voor kinderen zijn? Katerherine Arden neemt je mee naar Rusland van vroeger, in het harde leven van het meisje Vasja. Het levensverhaal van haar ouders en daaropvolgend van haar zelf is verweven met oude Russische volksvertellingen en met een flinke dosis magie. De tijdgeest van toen, de macht van het Kremlin, de enorme grote invloed van Orthodoxe kerk en de plaats van de vrouw zijn zeer levendig beschreven. Deze aspecten maken het voor mij als lezer zo bijzonder interessant en vooral leuk om dit boek te lezen. Ook de toegankelijke manier van schrijven van Arden heeft hier zeker aan bijgedragen en ik heb het boek in dan ook in 1 zucht uitgelezen.

4**** door recensent Sandra Raino

Auteur: Katherine Arden – Uitgeverij: Luijting Sijthoff Fantasy – 352 pagina’s – Verschenen: oktober 2017 – ISBN: 9789024577958

2 Comments on De Beer en de Nachtegaal – Katherine Arden

  1. Nadia Hectors // 9 maart 2018 at 15:17 // Beantwoorden

    Hij is mooi he?!?!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: