Duingras en Stormwind – Jackie van Laren

Zoals jullie weten ben ik groot fan van de boeken van Jackie van Laren. Toen zij half juni als een soort van geintje een vervolgverhaal op haar Facebookpagina zette was ik er natuurlijk als de kippen bij om dit verhaal te volgen. Elke ochtend, eerst om 8 uur en later om 7 uur, werden wij als volgers verblijd met een aflevering van Duingras en Sluierwolken. Daarna verkondigden wij, de volgers, natuurlijk overduidelijk onze mening onder elke blog en leefden intens mee met Wende en Axel en later met Vinnie en Milena. En werd er gevraagd om iemand die liefdesproblemen en levensvragen kon oplossen? Dan vouwde Jackie gewoon lezeres Erszi in het verhaal. Ook leuk: laten die Vinnie en Nate uit het vervolgverhaal van collega-schrijver Wendy Brokers nu dikke vrienden zijn, een intermezzo was geboren! Uitgever Maaike jarig? Als kadootje een extra aflevering, waar wij als volgers natuurlijk ook van smulden. Want het is echt een hel als fanatiek boekenlezer om juist net op het moment dat je denkt: het muntje begint een beetje te vallen bij het liefdeskoppel… kedeng… afgelopen… weer wachten tot morgen.

Het vervolgverhaal met Wende bleek zo’n succes te zijn, dat de uitgeverij er een boek van ging uit te brengen en Jackie besloot er maar gewoon een vierluik van te maken: de Eilandliefde-serie. Wat volgden waren de liefdesperikelen van Vinnie en later van Mayke op de Facebookpagina van Jackie… guess what, ik lees nu het vierde en tevens laatste deel van dit spontaan ontstane 4-luik!

En nu, nu mag ik eindelijk de eerste 2 verhalen in 1x doorlezen en dat heb ik afgelopen week lekker gedaan. Waar gaan de boeken eigenlijk over?

Duingras - deel 1 Eilandliefde:
Wende Freriks staat op een keerpunt in haar leven: ze is gestopt met haar opleiding en is totaal onverwacht gedumpt door haar vriend. In een opwelling boekt ze twee weken vakantie op een Waddeneiland, om het einde van haar relatie te verwerken en te bedenken wat ze nou eigenlijk wil met haar leven.

In Grote Vis, de enige strandtent op het eiland, raakt ze aan de praat met de eigenaar Axel en zijn beste vriend Vincent. De twee zijn tegenpolen: zo vrolijk en flirterig als surfer Vincent is, zo serieus en ontoegankelijk is Axel. Nu ze er toch is helpt Wende de twee her en der met een klusje, en al snel komt ze er dagelijks, raken ze echt bevriend en lijkt haar oude leven heel ver weg. Behalve oprechte vriendschap voelt Wende ook iets anders voor de stugge Axel, al wil ze daar nog niet te veel over nadenken nu haar nieuw verworven vrijheid net een beetje begint te wennen. Tot haar ex ineens voor haar neus staat en alles op zijn kop zet…
Stormwind - deel 2 Eilandliefde:
Vincent is een surfer, een losbol, een vrijbuiter. Dus als zijn beste vriend Axel zijn hulp niet meer nodig heeft in Grote Vis, de strandtent die ze samen runden, omdat Axels nieuwe geliefde Wende zijn plek inneemt, kan hij dat alleen maar toejuichen: vrijheid, blijheid. Toch? Hij verruilt het Waddeneiland voor surfparadijs San Diego en geniet van zijn leventje in de zon, vrij van enige verplichting, maar na drie maanden slaat de verveling toe. Hij mist Axel, hij mist kitesurfen en hij mist… iets wat hij zelf nog niet kan benoemen.

Als Vincent terugkeert naar het eiland, blijkt de vriendenkring daar uitgebreid te zijn met de achttienjarige Milena, een nichtje van Wende dat na een traumatische gebeurtenis een veilige haven nodig had. Terwijl hij met hernieuwde energie en motivatie helpt bij allerlei nieuwe plannen met Grote Vis, gaat hij zich steeds meer betrokken voelen bij het welzijn van Milena. Maar die durft niet zomaar iemand te vertrouwen…

Recensie:
Wat een genot om deze 2 verhalen heerlijk in één keer weg te kunnen lezen. Ik smulde al toen zij stukje bij beetje online kwamen maar nu ik door kan lezen komt het verhaal nog meer binnen. Ondanks dat ik het verhaal al kende, en ik natuurlijk wist hoe het af zou lopen, zat ik wederom als een dwazige puber met een grote grijns op mijn gezicht afgewisseld met een brok in mijn keel te lezen. Alsof ik nog nooit eerder een feelgoodroman heb gelezen 😉 Ja, boeken van Jackie van Laren hebben een hoog verslindbaarheidsgehalte!

Wat ik destijds over haar vorige boek heb gezegd, geldt absoluut ook voor deze boeken: “De urgentie, het bloemrijke taalgebruik en de heerlijke karakters laten mij dit boek in één ruk uitlezen en met een meer dan tevreden zucht wegleggen”. Het enige wat je zelf nog moet regelen is een strand en een ligbed, Jackie heeft namelijk al de ultieme zomerse feelgoodserie voor je geschreven waarvan het 3e en 4e deel in juli uit zullen komen ♥ een dubbelslag met 2x 5 sterren voor dit 1e en 2e deel van Eilandliefde!

5***** door recensent Sandra Raino

Auteur: Jackie van Laren – Uitgeverij: Boekerij – Duingras: 352 pagina’s – Verschenen: februari 2018 – ISBN: 9789022580370 – Stormwind: 288 pagina’s – Verschenen: februari 2018 – ISBN: 9789022583425

Mocht je enthousiast geworden zijn, hou MeerdanSandra in de gaten. Aankomende week komt er ook een verslag van de high tea met Jackie online daar koppel ik een leuke actie aan 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: