Ik doe het, jij doet het…iedereen doet het!

Ik doe het… jij doet het, ik weet zeker dat iedereen het doet! Kijken, zijn ze groot, is hij lang of misschien wel ienieminie klein, heeft ze putjes, hangen ze of staan ze misschien? Hebben ze een schwarzwald of zijn ze misschien biljartbalglad. Bruin, blond of misschien wel ginger (jaja je leert elke dag weer nieuwe woorden van een tiener in da house!) Zijn deze nu nep of natural? Tja, het blijft een bron van vergelijk, zo’n bezoek aan de sauna.

Een paar weken terug had ik het geluk om een sauna te testen ergens op de Veluwe. Daar ga je letterlijk en figuurlijk met de billen bloot. Het begint al bij de balie, daar kwam ik aan, lang, groot, rood en vooral struis. Ik werd geholpen door zo’n gestroomlijnd blond en tevens supervriendelijke barbiepopje: “maatje L voor de badjas, dat gaat zeker passen mevrouw…?” Nou lieverd geeft mij maar een lekkere royale XXL want als ik straks in het restaurant zit dan wil natuurlijk niet dat iedereen tegen mijn paas & pinksteren aankijkt als mijn badjas open valt… “wat voor schoenmaat heeft u mevrouw? Maat 43…? Oh dan geef ik u herenslippers”. Nu weet ik dat ik mij in goed gezelschap bevindt want de Queen van de bigfoots is Maxima, zij heeft namelijk ook maat 43. Op een of andere manier kan ik mij niet voorstellen dat zij in een sauna wordt afgescheept met een herenslippertje…… ik krijg opeens een erg levendig beeld van Willem en Max in de sauna… focus San focus…

De hele groep testers werd door een gastvrouw meegebonjourd naar de kleedkamer en daar ging alle opsmuk in de locker. Je eigen kledingstijl, je mooie lingerie of je degelijke hemaslip, je sieraden en als laatste werd hardhandig de on-lineverbinding verbroken: de smartphone was ten strengste verboden.

Back to basic, in je badjas (waarin iedereen eruit ziet als een vleesgeworden barbapapa of mama) of lekker in je blote bips languit in de sauna, bubbelbad of zwembad. Geen afleiding meer van piepende, zoemende of bibberende smartphones en no worries of je lipstick er nog goed opzit of dat je zweetplekken vertoont. Nee, zweten dat is juist goed, weg met die make-up en lekker je haar op half 11, ontspan en verdwijn in die zen-modus !! De enige dilemma’s die je nog dwars zitten zijn: hoe vlei ik mij elegant neer bij voetenbad zonder dat mijn handdoek in het water stort en hoe daal ik af van het trapje van zwembad af zonder een bommetje te veroorzaken…

Omdat alle prikkels, die je normaal de hele dag door hebt, zijn weggenomen blijven er nog 2 dingen over: praten en kijken. In heel veel sauna’s wordt vriendelijk doch dringend verzocht om niet te praten dus wat blijft er over… kijken! Naar al die mensen zonder opsmuk, in hun blote bips, die grote, die kleine, die witte, die strakke, ach wat leuk 1 met een tattoo op zijn bil hihi, die bruine, die blubber, die met pukkels, die harige, die…………

Liefs Sandra

5 Comments on Ik doe het, jij doet het…iedereen doet het!

 1. Geweldig, Sandra!

  • 🙂 ik heb er zelf erg om moeten lachen…

   • Leuk om te lezen, dat je er ook zo’n lol in had om het te schrijven.
    Ik kijk trouwens nauwelijks nog rond in de sauna. Ik ga best vaak naar de sauna. Ik lees dan veel en doe dutjes. In de sauna zelf zet ik mijn bril af en dan zie ik geen fluit ;-), lekker rustig.

 2. Zo herkenbaar. Mijn verhaal precies hetzelfde. Jouw gedachten , mijn gedachten.
  Opvallend vaak is het alsof ik het dicteerde en jij het op schreef. Zo leuk.
  Ik was bij Elysium toen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: