Maak kennis met Songül

Via mijn vrijwilligerswerk als regiomoeder bij Mama Vita (stichting voor moeders met kinderen met autisme) heb ik een paar maanden terug kennis gemaakt met Songül Mutluer, zij is lijsttrekker van de PVDA Zaanstreek en met de gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht leek het mij een mooie gelegenheid om haar eens beter te leren kennen! Onder het genot van een kopje thee schoof zij afgelopen week bij mij aan de keukentafel…

De frêle Zaanse ziet er jonger uit dan zij is, je geeft haar echt niet 38 jaren die zij telt! En als wij naast elkaar staan dan is het echt Mini en Maxi 🙂 maar vergis je niet in deze pittige en vooral intelligente dame, zij is vanaf haar 9e opgegroeid in Zaanstad in de wijken Poelenburg en de Russische Buurt, heeft het op het Zaanlands Lyceum gezeten en is daarna rechten gaan studeren op de UvA. Op jonge leeftijd, 25 jaar, was zij al actief als raadslid van de PVDA in Zaanstad. En dan nu, naast haar drukke baan als juriste bij Rijkswaterstaat, is zij lijsttrekker voor de PVDA voor de komende verkiezingen.

Net als ik, is Songül opgegroeid in een rood nest. Dat schept een band, wij zijn het met heel veel dingen eens blijkt tijdens ons gesprek. Zij gelooft in en staat dan ook voor de idealen van de sociaal democraten. Eigenschappen zoals naast de mensen staan en ook werkelijk geïnteresseerd in hen zijn, komen zeer goed van pas en deze bezit zij, kan ik uit eigen ervaring bevestigen, in zeer ruime mate!

Juist het omgaan met mensen geeft haar veel energie en dat heeft zij wel nodig in deze periode. Ik kon social media niet openklikken afgelopen weken of ik zag Songül en consorten weer voorbij komen. Rozen uitdelen, tuinen opknappen, debatteren, knuffelen met vele vrijwilligers, je kunt het zo gek niet bedenken of zij was hierbij betrokken. Dat is mooi want hiermee laat zij zien waar de PVDA voor staat. Niet alleen in verkiezingstijd/strijd maar ook daarna, want ondanks dat de Nederlandse economie weer in de stijgende lijn zit is het heel belangrijk om het sociale aspect in het oog te houden.

Het nadeel van de politiek is dat mensen je regelmatig, zonder je te kennen of geheel van je standpunten op de hoogte te zijn, voor oud vuil uitmaken. Uiteraard hoef je elkaars standpunten niet te delen, integendeel, maar elkaar met respect behandelen is wel het minste. Het gevolg is dat Songül hierdoor wel eelt op haar ziel heeft gekregen!

Afgelopen maanden heb ik Songül leren kennen als een zeer warme betrokken persoonlijkheid met haar grote rode hart op de juiste plaats… één keer raden op wie ik ga stemmen aankomende woensdag? Juust…

Liefs Sandra

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: