Scrambled egg met gerookte zalm en dille

Als je aan Pasen denkt, dan denk je aan eieren. Hanneke heeft voor dit gerechtje een wel heel bijzonder ei gebruikt, namelijk een ganzenei. De ganzen leggen momenteel hun eieren en als je verse en niet bebroede eieren kunt vinden, neem ze dan mee naar huis (wel eerst even informeren of dat mag). Zij heeft de eieren gekregen van een vriend. Een ganzenei is ongeveer drie keer groter dan een kippenei en heeft een grote oranje dooier met een volle en romige smaak. Door het gevonden ei in een kan met water te leggen, kan je checken of het vers is en niet bebroed. Blijft het ei op de bodem liggen, dan kan je deze eten. Je kunt er heel veel heerlijke recepten mee maken en speciaal voor de Paasdagen heeft Hanneke deze scrambled egg van ganzenei met gerookte zalm en dille gemaakt. Het voordeel van het grote ei, is dat je er maar een nodig hebt voor twee personen. Natuurlijk kan je dit gerecht ook met kippeneieren maken, gebruik dan drie eieren in plaats van een ganzenei.

Ingrediënten:

  • 1 ganzenei of 3 gewone eieren
  • 50 ml slagroom
  • peper en zout
  • 25 gr roomboter
  • 80 gr gerookte zalmblokjes
  • 3 takken dille
  • 2 geroosterde boterhammen

Bereiding:

Breek het ganzenei of de eieren boven een kom en voeg de slagroom toe. Klop het ei los met een vork of garde. Verhit de roomboter in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.

Giet het ei in de pan en laat het heel zachtjes bakken totdat het ei bijna gestold is. Vouw het ei dan een paar keer om met een houten spatel (niet roeren).

Als het ei net gaar is, haal de pan van het vuur en verdeel de zalmblokjes over de scrambled egg. Breng op smaak met peper en zout.

Haal de dilleblaadjes van de stengels en hak ze fijn.

Leg de sneetjes geroosterd brood op de borden.

Verdeel het roerei erover en bestrooi het met de dille.

Eet smakelijk!

Dit overheerlijke recept en nog vele anderen zijn te vinden op:culinea

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: