Waar zal ik het nu weer eens over hebben?

Nog een onbeschreven, in dit geval ongetypt, blad op mijn laptop. Zelfs bij mij is de inspiratie voor het schrijven van blogs wel eens ver te zoeken. Net als vroeger op school ben ik ook op mijn blog een “slechte” planner en wacht tot het laatste moment. Een beetje georganiseerde blogger heeft natuurlijk een kudde blogs op voorraad staan, ik niet… Het kan zijn dat het al 10 uur in de avond is en ik nog geen idee heb wat er de dag erna online zou moeten. Gelukkig heb ik nogal leuk leven dus er vloeit altijd wel iets op het digitale papier.

Met 3 pubers en dat eerder genoemde leuke leven is er natuurlijk altijd wel wat te vertellen maar de afgelopen 2 middagen heb ik heerlijk zitten lezen. Want hoe komen anders die boekrecensies online? Meestal lees ik in bed maar de recensiestapel begon te groeien en ik merkte dat mijn aandacht in de avond begon te verslappen… lees: mijn oogjes vielen dicht… en ik had gelukkig de ruimte/tijd om mij lekker op de bank te draperen, poes naast mij, kop koffie op het tafeltje en lezen maar… want die prachtige boeken verdienen mijn volle aandacht, voor 99% van de schrijvers is hun boek echt levenswerk en daar kan ik natuurlijk niet zomaar uit de losse pols even een recensie aan ophangen.

Het lezen van recensieboeken leest heel anders dan “gewoon” een boek. Ik signaleer tijdens het lezen al of iets leuk vind… of niet… en bij een recensieboek moet je dit dan ook nog kunnen “verwoorden” waarom ik dat vind, wel zo eerlijk toch? Vooral niet te lang wachten met een recensie maken anders heb ik geen idee meer waarom ik iets vond of niet 😉

Vaak schrijf ik blogs ook intuïtief, als iets mij hoog zit of erg bezig houdt. In de periode dat ik mijn oude koffiepot-computer nog op de slaapkamer had staan kon het gebeuren dat ik tijdens een douchesessie zoveel ideeën kreeg en dan bubbelend van die inspiratie al druppend mijn computer snel weer aanzette, als een speer ging afdrogen en aankleden en huppetee achter die computer als een gek ging typen om die flow vooral niet kwijt te raken!

Hier zijn heel wat mooie blogs uit voortgevloeid en ik heb zeker nog wat leuke dingen op mijn blogvoorraadplank in mijn hoofd liggen maar op een of andere manier is het nog niet goede moment om deze van die plank af te halen. Zo laat ik mij ook graag verrassen door de flow van het leven, mijn mooie kinderen, mijn lekkere man en natuurlijk door de prijzen die ik win ♥ al deze ingrediënten gaan mij straks triggeren om deze voorraadplank leeg te schrijven… dat belooft nog wat!

Liefs Sandra

6 Comments on Waar zal ik het nu weer eens over hebben?

  1. Haha, grandioos zo’n spontane blog. Mooi geschreven Sandra!

  2. Annette Overvoorde // 10 maart 2018 at 12:06 // Beantwoorden

    het is zoals het is..soms even niks..maar zo,n “Niksbabbel”is ook erg leuk om te lezen. En herkenbaar.. (zeker als je even niet kan lezen, door een studie en examen..snik..hiero..) groeten!!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: