Als je voor een dubbeltje geboren bent…

Dit was vroeger een liedje geloof ik en werd bij ons thuis wel eens gezongen en dat komt nog regelmatig boven als ik Jos mijn vriendin hoor zeggen “jij kan van een dubbeltje een kwartje maken”. Dat is dus een gevalletje met de paplepel er in gieten want ik heb nooit anders geleerd. Ik behoor niet bij de “gelukkige” babyboomers die nu met hun AOW plus flink pensioen en een vrij eigen huis lopen te genieten. Heb alleen mijn AOW plus vier tientjes pensioen, dat is een gegeven, daar ben ik niet zielig onder, het is nu eenmaal zo gelopen. Gevalletje foute keuzes, verkeerde mensen en een beetje dom…

Maar gelukkig heb ik mijn opvoeding mee, mijn Mem zat op de rand van de krant uit te rekenen hoeveel er nog was… of niet… sokken werden aangebreid, broeken versteld en klompen gekramd. Het vakantiegeld was voor de brandstof (kolen en briketten) en voor de winteraardappelen. We hadden een tuin, kippetjes en melk van de boer. Op vakantie gingen wij niet, later een dagje op de fiets naar Oranjewoud.

Zelf kan ik nog wel een reisje opsparen, weliswaar low budget, maar toch en dat probeer ik dan ook ieder jaar te doen. Ik rij geen auto meer, drink en rook niet dus dat scheelt enorm en woon in een heerlijke flat. Het is ook nog wel een leuke uitdaging om je boodschappen zo goed en goedkoop mogelijk uit te zoeken. Beneden in het schap liggen de voordeligste producten, al rijd ik niet alle winkels af voor aanbiedingen hoor, ik kan hier bij de plaatselijke Appie uitstekend uit de voeten met Hamsteren… en mijn bonuskaart. Met een pondje gehakt en vijf boterhamzakjes heb ik toch vijf dagen vlees in het vriezertje. Gelukkig doet San ook nog wel eens “wat” testen of proeven ennnnn winnen dus dan staat moeders vooraan. Ik ben gelukkig niet jaloers op mensen die het wel zoals ze zelf zeggen, goed voor elkaar hebben, ben er inmiddels wel achter dat niets is wat het lijkt. Is toch ook een gezegde… andermans boeken zijn duister te lezen… nou ik hoef ze niet eens te lezen.

Ik hoop niet dat jullie dit een sneue blog vinden want dat ben ik absoluut NIET en ik behoor ook niet bij “de onderkant van de samenleving” zoals er in de politiek over gesproken wordt als je rond het minimum zit want dan word ik wel giftig. Hier zit gewoon een blij mens die voor een dubbeltje geboren is… en als een kwartje leeft!

Liefs Jetske

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: