Groene voorjaarssalade met asperges

Groen is wat de klok slaat bij deze salade! De groente zijn groen, de dressing is groen…

Ingrediënten:

  • 300 gram groene asperges, geschild
  • 200 gram sugar snaps
  • 100 gram zeekraal
  • 100 gram doperwtjes
  • 1 bos veldsla
  • 1 bosje raapstelen
  • 3 lente-uitjes, witte gedeelte fijngesneden, groene gedeelte voor de saus
  • 1 bol mozzarella

Groene dressing:

  • 2 ansjovisfilets
  • 1 teen knoflook
  • 1 avocado
  • 2 eetl tahin
  • 3 eetl yoghurt
  • 1/2 bosje peterselie
  • 4 takken dille
  • 1/2 citroen, sap ervan
  • 3 eetl olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

Blancheer alle groenten (behalve de sla) apart ongeveer 1 minuutje, giet af en spoel af met koud water.

Dressing: doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en mix totdat er een mooie gladde saus ontstaat. Als de saus te dik is, voeg dan wat water toe.

Verdeel slablaadjes op een grote schaal of bord en leg hierop de groenten.

Leg de bol mozzarella in het midden op de salade en strooi de lente-ui en eventueel wat overgebleven kruiden erover

Serveer de groene saus apart erbij.

Eet smakelijk!

Dit overheerlijke recept en nog vele anderen zijn te vinden op: culinea

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: