Ledlampen?

Jaaaaaaaa, ik weet het…. Mijn kinderen wijzen mij er al op…. mammmmm, denk aan het milieu….. ledlampen zijn gewoon de toekomst!

Gloeilampen zijn tegenwoordig nergens meer te vinden. Gelukkig zijn er genoeg zuinige oplossingen De meest veelzijdige vervanger is de ledlamp. Ik heb een paar weken terug een mooie “fire flame” ledlamp (ahhhh, vlammetjes, hoe leuk!) toegestuurd gekregen van de website Thatsled.nl en heb mij eerst eens verdiept in de “ledlampen”!

Waarom zou ik kiezen voor een ledlamp?

  • Ledlampen gebruiken maar liefst 85 procent minder stroom. Zelfs de huidige gloeilampen vervangen is zuiniger dan ze opgebruiken.
  • De ledlampen gaan ook nog eens jarenlang mee. Met 10.000 branduren kunnen ze een levensduur tot wel 20 jaar halen.
  • Er zijn ledlampen in alle vormen en maten. Geschikt voor alle soorten fittingen
  • De nieuwste generatie ledlampen biedt volop sfeervol, warm licht. En ledverlichting is er in allerlei kleuren.

En hoe zit met een dimbare ledlamp?

Ja, dat is goede vraag! Tegenwoordig zijn er ledlampen in alle soorten en maten, van mooie gloeilampvervangers tot aan spotjes, alles kan vervangen worden. Maar wil je liever een ledlamp die je kunt dimmen dan zijn er volop ledlampen verkrijgbaar die dimbaar zijn.

Wel is het wijs om je goed te laten informeren over de lumen (de totale hoeveelheid zichtbaar licht die een lichtbron in alle richtingen uitstraalt), CRI-waarde (kleurweergave) en powerfactor (hoeveel stroom daadwerkelijk gebruikt wordt om licht te creëren).

Kun je ledlampen ook buiten gebruiken?

Voor buiten zijn ledlampen heel geschikt. Zij kunnen goed tegen de kou, in tegenstelling tot de spaarlampen. Ledlampen werken ook goed met een bewegingsmelder.

De “fire flame” ledlamp welke ik toegestuurd kreeg is ook geschikt om buiten te gebruiken bv. als buitenverlichting, in een open haard die nooit gebruikt wordt of in de vuurkorf (scheelt een hoop rook en vieze as, altijd handig!). Deze lamp heeft 3 standen, welke elke keer na het uit- en aanknippen verandert:

Stand 1: Fade aan / Fade uit. De lamp gaat in zijn geheel langzaam aan en uit.
Stand 2: Fire Flame, de flikkerende vlam (zie de foto in de header)
Stand 3: Aan, ben je het geflikker zat, met deze stand brandt de lamp continue.

Heb je een donker plekje in de tuin waar je niet gelijk de spotlight op wil zetten maar wel warm licht gewenst is? Dan zal deze lamp daar prachtig staan. Ooooh, of bij een griezel- of ridderfeest…. daar past lamp ook heel goed bij! Ik zie steeds meer mogelijkheden met deze lamp!

Ben jij ook overtuigd van de kracht van de ledlamp? Dan is het zeker de moeite waard om eens rond te neuzen in het enorme aanbod op de site Thatsled.nl. Van lampen tot dimmers en van armaturen tot buitenverlichting, je kunt het zo gek nog niet bedenken 😉

De lezers van MeerdanSandra hebben mazzel want met de code MEERDANSANDRA krijg je 20% op al je aankopen bij Thatsled.nl, deze code is geldig vanaf nu tot en met 31 mei 2018.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: