Rio Grande – Nathalie Pagie

Heb ik al eens een boek van Nathalie Pagie gelezen, volgens mij wel… dat is het nadeel als je zo veel boeken leest, op een gegeven moment weet je het niet meer… gelukkig biedt google altijd uitkomst! Jaaaaaaa, ik heb Paradijsvogels gelezen, ook een verhaal met Tara en Diego in de hoofdrol. Ik wist het…

Nathalie Pagie, een naam die het volgens mij internationaal uitstekend doet, houdt van doorschrijven! Zij debuteerde in 2013 met De toneelclub; daarna verschenen De campusParadijsvogels en de bestseller Casa FamiliaRio Grande is de derde thriller over journalistenduo Tara Linders en Diego Martinez (I told you!). Waar gaat “Rio Grande” over?

Als blijkt dat haar voormalige collega Diego Martinez vermist wordt, twijfelt journaliste Tara Linders geen seconde. Ze moet naar Mexico, waar hij voor het laatst is gezien. Diego verbrak zijn relatie en verliet huis en haard om in Mexico, het thuisland van zijn vader, uit te zoeken wat hij nu echt wil: vrijheid en avontuur of een gesetteld gezinsleven. De eigenzinnige Tara mist haar partner in crime en grijpt zijn vermissing met beide handen aan om hem achterna te reizen.

Haar baas heeft aanvankelijk zijn bedenkingen – nergens sneuvelen er momenteel zo veel journalisten als in Mexico – maar stemt toch toe als hij kansen ziet voor een wereldwijde primeur. Op één voorwaarde: ze gaat niet alleen, de mysterieuze undercoveragent Jay zal haar vergezellen. Samen doorkruisen ze de binnenlanden van Mexico, waar het gevaar voortdurend op de loer ligt. Als een anonieme tip hen naar de beruchte motorbende Escorpiones leidt en Diego in levensgevaar blijkt te verkeren, wordt het pas echt bloedlink.

Recensie:

De eigenzinnige journaliste Tara Linders kan niet anders dan meegaan naar Mexico om undercover een opdracht uit te voeren én om haar vermiste collega en zeer goede vriend Diego op te sporen. Vanaf het begin waan ik mij in Mexicaanse sferen, Nathalie Pagie is bijzonder goed in neerzetten van sfeer door haar beeldende en gedetailleerde manier van schrijven. Via verschillende verhaallijnen komen de hoofdpersonages tot leven, Tara die nog heel wat ballast uit haar verleden meedraagt, de ongrijpbare en mysterieuze Jay, Diego die terug is in het land van zijn vader, verschoppeling Chico, tiener Alberto die weigert om het slechte pad op te gaan en de Nederlandse bendeleider Koos Koorenaar… zo duik je steeds dieper in dit schorpioenennest en is de uiteindelijke ontknoping onthutsend realistisch te noemen. Met deze psychologische thriller stijgt Pagie niet alleen boven zich zelf uit maar gaat zij gestaag door richting de internationale top!

4**** door recensent Sandra Raino

Auteur: Nathalie Pagie – Uitgeverij: Boekerij – 302 pagina’s – Verschenen: april 2018 – ISBN: 9789022582831

2 Comments on Rio Grande – Nathalie Pagie

  1. Lijkt me leuk boek. Ik vond de campus van haar alvast heel goed. Dank voor de tip!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: