Zaterdagochtend in de trein

Meant to be… eigenlijk zou ik niet naar het Get Inspired by Books-event in de bieb van Rotjeknor gaan maar toen ik vorige week gebeld werd dat ik een kaartje had gewonnen leek mij dat een teken van het universum dat mijn aanwezigheid gewenst was. Dus wat doe je dan? Juist, heengaan! Snel een goedkoop treinkaartje gescoord bij de NS-voordeelwinkel en 12 verschillende vertrek- en terugreistijden uitgeprint. Misschien binnenkort toch mijn prepaidje maar eens omzetten naar een ieniemienie abonnementje, had in dit geval wel handig geweest… Man en 3 pubers met een gerust hart achtergelaten en daar ging ik…. op naar Rotjeknor by train.

Prepaid (lees: geen wifi in de trein) heeft ook voordelen: ik heb altijd een lekker kletspraatje met mijn medereizigers. Het stukje vanaf Zaandijk tot Sloterdijk zat ik met een echtpaar van dik in de 70. Zij hadden vrij reizen en gingen met dit prachtige lenteweer lekker naar een terras in Zandvoort. “Neeeeeee, niet met de voeten in het water”, meldde de man van het echtpaar met een knipoog, verder dan de terraslijn gingen zij niet. Je kunt je nog verbazen wat je in een paar minuten kunt bespreken. Want na mijn melding dat ik naar het boekenevent ging belandde het gesprek op boeken, daarna op Netflix en had ik ze bij station Sloterdijk een abonnement op Netflix aangepraat. Mevrouw wilde zo graag The Crown kijken, welke alleen daarop wordt uitgezonden, gelukkig kun je deze service per maand opzeggen en dat wisten zij niet. Neeeee, ik heb geen aandelen in Netflix, mijn kinderen zijn er wel verzot op, dat dan weer wel 🙂

Vanaf Sloterdijk tot Centraal kwam er een groep Engelse jongemannen bij mij zitten. Sodemieters, ik ben dan bijna 50 maar het exemplaar wat recht tegenover mij zat had meer sexappeal dan Axel en Nate* bij elkaar ♥ en die donkere stemmmmmmmm met dat overheerlijke accent, daar kan Mr. Probz nog een puntje aan zuigen… potverdorrie… mijn dag begon steeds meer te shinen! Uiteraard in mijn beste Engels (best krakkemikkig kan ik jullie vertellen) met hen ook even een praatje gemaakt. Ze gingen Amsterdam in, wat eten, wat drinken, voetbal kijken. Het sexy exemplaar had volgens mij een kegel van hier tot aan Liverpool en toen hij hoorde dat ik naar de bieb ging wilde hij wel met mij mee. Als ik aan mijn hormonen had toegegeven had ik natuurlijk niet geweigerd en had ik hem meegenomen en in fijn donker hoekje in de bieb van Rotterdam…. uhm verscholen 😉

Maarrrrrrrrr, I ‘m strong en op een missie (en bijna 25 jaar getrouwd, klein detail) namelijk onderweg naar mijn mattieblogger Juul, die op Blaak op mij staat te wachten. Op Centraal duik ik in de rechtstreeks sneltrein richting Rotterdam, welke alleen op Schiphol stopt. Omringd door vele talen en nog meer koffers vertrekt deze trein 10 minuten te laat en mis ik mijn aansluiting richting Blaak. Deze wereldreizigster is niet voor een kleintje vervaard en na grondige inspectie van de NS-borden blijken bijna alle treinen langs Blaak te tuffen.

So mission accomplished, ik ben gearriveerd op Blaak… en het Get Inspired by Books-event? Jaaaaaaaaaa, geweldig leuk… een weerzien van heel veel leuke bekenden en een mooie kennismaking met nieuwe mensen. De sprekers hebben mij in ieder geval geïnspireerd om deze blog te maken i.p.v. “een opsomming” van de dag/sprekers en dat kunnen zij als een groot compliment beschouwen!

Liefs Sandra

* Axel en Nate zijn hoofdpersonages uit “Duingras” van Jackie van Laren  en “Baquette met jam voor twee” van Wendy Brokers.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: