Bang of boos, ik kan niet kiezen…

Om maar met de deur in huis te vallen, mijn man is half-Italiaans en dat houdt in dat mijn 3 kinderen kwart Italiaans zijn. Lekker interessant zul je zeggen, dat is het natuurlijk ook niet want in de multi-culti samenleving van “mijn” Nederland vallen ze niet op….toch? Ja, dat zou je denken, mijn man is niet alleen half-Italiaans maar ziet er ook nogal, hoe zal ik het zeggen, tropisch uit…jaaaaaa het is gewoon een lekker ding, mooi donker, bijna zwarte haren, donkere ogen en een prachtige getinte huid. Dat genetische pakketje heeft hij nogal goed overgedragen aan 2 van onze 3 kinderen. De oudste is een blondie maar de jongste twee, ja een tweeling, wij zijn gezegend met een prachtige dubbeldooier, zien er gewoon ook lekker Italiaans uit.

Ik, naïeve, grote struise nogal Hollandse doos viel als een blok voor mijn half-Italiaan in de lokale supermarkt, gewoon tussen de boter en het maandverband. Wij verdienden daar een zakcentje bij terwijl wij doordeweeks naar school gingen. Ik zag geen half-Italiaan maar gewoon een meer dan leuke jongen. Ja naïef, ik schreef het al. Die naïviteit werd snel om zeep geholpen toen wij geweigerd werden bij de discotheek, zogenaamd omdat hij gympen droeg. Ook is het alllllltijd raak bij de douane. Iedereen kan doorlopen maar mijn lief wordt eruit gepikt…

Tja, zijn vader kwam hier natuurlijk ook naar Nederland als een “gelukszoeker” maar dan in de letterlijke zin van dit woord. Hij en mijn schoonmama hadden elkaar leren kennen in Zwitserland en negen maanden later werd mijn schoonzus op de wereld geschopt. Hoeveel geluk wil je komen zoeken in Nederland? De lieverd heeft altijd gewerkt, thuis werd er Nederlands gesproken en hij heeft zijn 4 kinderen met een Nederlands hart opgevoed. Maar ja, dat zie je niet aan de buitenkant hé?

We leven nu, tegen mijn dochter van 12 wordt geroepen dat ze maar terug moet naar haar eigen land. Ja, zij is van die tweeling die er nogal Italiaans uitzien. Haar eigen land? Geboren en getogen in Nederland, hoe Nederlands wil je haar hebben? Tja, dat ettertje die dat gilde kan er in principe niets aan doen, dit probeer ik mijn kinderen voor te houden. Het gaat om de mensen die dit mooie land proberen te vergiftigen met hun zieke geest en hun extreemrechtse of kan ik beter zeggen extreem-slinkse ideeën….Wij bezochten deze zomer het verzetsmuseum in Amsterdam, heel mooi hoe daar de verschillende karakters van de kinderen in de oorlog worden belicht. Ook kon je propaganda bekijken van Hitler en de NSB. Mijn man en ik hebben elkaar een paar keer geschrokken aangekeken, want hoe herkenbaar is dit geschreeuw met het geschreeuw van extreem-slinks van nu…… alles is natuurlijk de schuld van de Islam, vluchtelingen, buitenlanders, gelukszoekers en wie weet straks ook wel van mijn kwart-Italiaanse dochter….

Liefs Sandra

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: