De laatste magiër – Lisa Maxwell

Dit boek zwerft al een tijdje door ons huis. Voordat ik het zelf kon lezen had mijn man Marco, ook een leesfanaat, het boek al ingepikt. Daarna verdween het boek naar de kamer van mijn 14-jarige zoon Antonio. Geen idee van wie hij het leesgen heeft 😉 Ik hoopte dat zij mij van een uitgebreide recensie zouden kunnen voorzien maar verder als “een erg leuk boek” kwamen ze niet… toch maar zelf aan de lees dan, waar gaat het boek van deze Amerikaanse schrijfster over?

In New York is magie allesbehalve uitgestorven. De Mageus – de laatsten die nog magische krachten hebben – leven in de schaduwen en verbergen wie ze zijn. Als ze Manhattan verlaten, verliezen ze hun krachten en worden ze voor altijd gevangen gehouden op het eiland. Soms overleven ze het niet...

Esta is een getalenteerde dief, opgeleid om magische kunstvoorwerpen te stelen van de sinistere Orde. Met haar aangeboren talent om de tijd te manipuleren, kan Esta deze kostbare voorwerpen laten verdwijnen voordat de Orde zelfs maar beseft dat ze er is. Haar training bereidde haar voor op het ultieme doel: terugreizen in de tijd om een eeuwenoud boek te stelen dat de geheimen van de Orde bevat, voordat het vernietigd wordt en de Mageus een hopeloze toekomst tegemoet gaan.

Recensie:
Om maar met de deur in huis te vallen: “De laatste magiër” is een bijzondere mix van historie, fantasy, een vleug romantiek en een dikke rand van magie. Het speel zich af in New York begin 20e eeuw, dievegge en mageus Esta krijgt de opdracht om een eeuwenoud boek te stelen van de Orde. Hierdoor moet zij haar magie gebruiken om ruim 20 jaar terug in de tijd te reizen. De zeer uitgebreid omschreven bloemrijke karakters zijn qua leeftijd jong maar hebben, zoals dat ging in die tijd, al veel meegemaakt. Lisa Maxwell is niet in de valkuil getrapt waar vele fantasyschrijvers de mist in gaan, zij heeft namelijk het stukje fantasy gedoseerd. Hierdoor zijn de verhaallijnen duidelijk en goed te volgen. Niettemin moet je je aandacht er goed bij houden want op het moment dat je denkt te weten hoe het verhaal in elkaar steekt, blijkt er toch weer een twist te zijn. Het plot is ronduit verbijsterend en dan komt het grote nadeel van fantasy om de hoek kijken… wachten op het vervolgdeel…

4**** door recensent Sandra Raino

Auteur: Lise Maxwell – Uitgeverij: Boekerij – 521 pagina’s – Verschenen: april 2018 – ISBN: 9789022582879

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: