Eiland in bloei – Sarah Jio

Er is weer een boek uit van feelgoodschrijfster Sarah Jio. Ik heb de eer gehad om deze aimabele Amerikaanse schrijfster te ontmoeten bij de het “Best of Romance” event in 2017 (klik hier voor de blog), zij presenteerde toen haar boek “De geheimzinnige tuin”, een boek wat mij destijds zeer goed bevallen is en ik had dan ook erg veel zin om dit nieuwe boek te gaan lezen! Speciale vermelding voor de prachtige poederroze rozenprint aan de zijkant van het boek, een kadootje voor elke boekenliefhebber, ik ♥ ervan! Waar gaat “Eiland in bloei” over?

Als twintiger kon Emily Wilsons leven haast niet stuk: ze was een bestsellerschrijfster, getrouwd met een man die zo covermodel had kunnen zijn, en er was niets wat hun eeuwige geluk in de weg zou kunnen staan.

Tien jaar later liggen de kaarten heel anders, en is haar relatie gestrand. Wanneer haar oudtante Bee haar uitnodigt om een maand door te brengen op Bainbridge Island in Washington State, hapt Emily meteen toe, verlangend naar een rustig plekje aan zee waar haar gebroken hart kan helen. Terwijl ze research doet voor haar volgende boek, vindt Emily een roodfluwelen dagboekje uit het jaar 1943. Ze begint te lezen en ontdekt verbazingwekkende overeenkomsten tussen haar eigen leven en dat van de onbekende dagboekschrijfster.

Recensie:
Vanaf de eerste bladzijde word ik deze heerlijke feelgoodroman ingezogen. Emily gaat na haar gestrande huwelijk naar haar oudtante Emily op Bainbridge Island. Na de vondst van het roodfluwelen dagboekje neemt Jio je mee naar een verhaallijn in het verleden, over een liefde die niet kan en mag bestaan… maar over wie gaat dit verhaal? De switch tussen heden en verleden maken dit boek heerlijk om te lezen en met het mysterieuze aspect, niet alleen over de identiteit van de dagboekschrijfster in het verleden maar ook die van de bijzonder aantrekkelijke buurman in het heden, heeft Sarah Jio wederom een zeer beeldend verhaal geschreven waar als je er eenmaal aan begonnen bent niet meer kan stoppen met lezen!

4**** door recensent Sandra Raino

Auteur: Sarah Jio – Uitgeverij: Boekerij – 314 pagina’s – Verschenen: april 2018 – ISBN: 9789022582718

2 Comments on Eiland in bloei – Sarah Jio

  1. Whoop, ziet er mooi uit.. Heerlijk roze! ❤️

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: