En hoe nu verder?

Twee jaar bestaat MeerdanSandra nu en ik sta op een punt dat ik denk…. mmmm…. hoe nu verder? En ook de vraag: ben ik nog blij met de dingen die doe? De trouwe fans en oplettende lezer is het misschien al opgevallen de laatste weken, ik publiceer niet iedere dag meer een nieuwe blog. Toen ik begon met MeerdanSandra heb ik de lat lekker hoog voor mijzelf gelegd: 6 blogs, elke dag eentje en op zondag een leuke quote. Dat kostte mij ook geen enkele moeite, ik had en heb een heleboel te vertellen en de ene na de andere leuke blog rolde uit mijn laptopje vandaan. Maarrrrrrrrrrr…. daar hangt natuurlijk ook een maar aan… want elke dag een blog kost gewoon f#$%^&*ing veel tijd! Ik merkte de laatste tijd dat het plezier dat ik er de laatste 2 jaar aan beleefd heb aan het slinken was. Dan doe je toch iets niet helemaal goed, toch?

Ik ben mijzelf te rade gegaan? Waar ging en gaat het mis? De focus op MeerdanSandra was te groot, ik gaf mijzelf geen tijd meer om op te laden en andere dingen te doen zodat ik weer energie en inspiratie kreeg voor MeerdanSandra. Hiernaast sluimerde er altijd in mijn achterhoofd… doe ik mijn gezin niet tekort? Inderdaad, carrièretechnisch niet zo heel handig maar zo zit het beestje nu eenmaal in elkaar, als mijn man en kinderen floreren dan ben ik ook blij. Zal er wel ergens vanuit de oertijd genetisch ingeramd zijn, kan ik gewoon niets aan doen 😉

Wat ik ook begon te missen is lekker in mijn tuin frutten, ik heb al 2 jaar een doos gewonnen verf klaar staan om mijn tuintafel te doen, onaangeroerd staat deze nog in mijn kast. Oh ja, ook een leuke: een schoonmaakfreak ben ik niet maar die gore ramen beginnen mij nu ook danig de keel uit te hangen. Recepten uitproberen? Veel te weinig gedaan, terwijl ik dit zo leuk vind! De fotoboeken van mijn 3 pubers hebben een leemte van 2 jaar, zo zonde…

Kortom tijd voor verandering! Boeken lezen is mijn passie en door het enorme aanbod en mijn leessnelheid zal dit aandeel groter worden op MeerdanSandra. Recepten en muziek zijn ook een deel van mij en zullen met regelmaat terugkeren op de site. Wat ik weer veel meer wil gaan doen is schrijven over wat mij bezig houdt. Gekke dingen, leuke dingen, ontroerende dingen, dingen waar ik mij boos over maak of waar ik verdrietig over ben. Oh ja en mensen interviewen…dat vond en vind ik zo leuk! Is helemaal in het slop geraakt, zo zonde!

Om mijzelf tijd en rust te gunnen om andere dingen te doen en vooral inspiratie op te doen zal ik af en toe een oude blog van stal halen of even een dagje overslaan, no worries… MeerdanSandra ligt zeker niet op zijn kont maar het is tijd voor verdieping!

Liefs Sandra

18 Comments on En hoe nu verder?

 1. Charlotte Veltman // 12 mei 2018 at 09:41 // Beantwoorden

  Helemaal mee eens. Komt goed en bloggen moet leuk blijven he.

 2. Best herkenbaar eigenlijk. Ik ben zoo met mijn webshop bezig, dat deze prioriteit krijgt. Vaak twijfelde ik of ik niet gewoon moest stoppen met mijn lifestyle blog. Maar ik blog gewoon minder, daar kies ik nu voor. Ik zie wel in de toekomst. Leuk dat jij het over een andere boeg gooit! En dan zien of dat beter bevalt. Succes!

 3. Brigitta Dielman-Bleeker // 12 mei 2018 at 11:00 // Beantwoorden

  Goed zo meis, jij bent er ook nog. Zonder Sandra geen “meerdanSandra”. ♥

 4. Zo herkenbaar Sandra !
  Naarmate ik elke dag je lange en leuke blog las vroeg ik me ook steeds af , waar haalt ze de tijd vandaan ? Doet ze nog wel eens iets anders dan lezen en schrijven ? Met een druk gezin en huishouden werk kom ik al tijd te kort voor mijn recensies op tijd af te krijgen. Laat staan jij.
  Je vroeg me eens om een blog over mijn werk met 22.000 biggen te schrijven. Ik vond het een hele eer. Ik zei toen: Ik beleef zoveel, ik kan er wel een boek over schrijven. Nu zijn we een half jaar verder en heb je mijn blogtekst nog niet. Niet omdat ik het niet leuk vind maar eenvoudige reden dat ik niet weet hoe te beginnen aan ‘het boek’. Ik weet niet hoe het neer te schrijven. Dus ik zie er tegenop. Ik heb een eigen blogsite waar ik heel af en toe wat op zet. Leuk als ik er mee bezig ben maar tis ook goed als ik het niet doe. Ik heb iedere week mijn winactie en dagelijks mijn boekenketting. Leuk als ik er mee bezig ben, en niet goed als ik het niet doe, want ik weet uit de pb’s dat ik dan gemist wordt. Dus ik blijf het doen.
  Ik deed veel meer en merkte dat het allemaal een moeten werd. Ik heb afgelopen jaar veel geskipt. Dat luchtte op maar merk nog steeds dat ik alles als moeten vind. Ook de leuke dingen vind ik pas leuk als ik er mee bezig ben, vooraf is het een crime. Als jij je blogs niet meer zou schrijven, zal ik ze missen maar kies de juiste verhouding. Zorg dat alles om je heen geen last wordt. Blijf genieten, een letter minder is niet erg.

  • Wat lief Shirley ennuh dat boek komt er vast nog wel… of niet… en dan is het ook goed hé! Doen waar jij en ik ons goed bij voelen is uiteindelijk het belangrijkste!

 5. Binta Colson // 12 mei 2018 at 14:00 // Beantwoorden

  Lieve Sandra, gewoon doen waar jij je lekker bij voelt.dat is het belangrijkste in het leven,maar dat weet je ondertussen wel,he.Heel veel liefs.

 6. Beste Sandra, lekker doen wat bij je past.. En een kritische terugblik is altijd goed. Even een pas op de plaats. “Wat wil ik en waar ga ik heen”. Zo blijf je scherp en actief. En dat is goed. ❤️ ❤️. Gewoon lekker doorgaan.. En veel liefs.. Annette Overvoorde
  #birdysboeken

 7. Lekker genieten van het bloggen en tussendoor genieten van je gezin en hobby’s….

 8. Pien van Eerden // 13 mei 2018 at 09:08 // Beantwoorden

  Mooi geschreven San. Geniet altijd van je stukjes en zal dat blijven doen. Goed dat je even kijkt of alles nog klopt en leuk is!

 9. Er zijn ook zoveel andere leuke dingen te doen waar je tijd voor kunt en wilt maken, dat is iets wat ik na bijna negen jaar bloggen wel heb ondervonden. Ik heb zelf dan ook bewust gekozen om dit niet meteen vanaf dag 1 dagelijks te doen, maar gewoon naargelang aanbod, inspiratie en zin. 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: