Help… ik heb kiespijn!

04.09 uur is het nu… en op dit onstichtelijke tijdstip zit ik achter mijn laptop. In mijn bed gepiest? Drie draken van kinderen die elke nacht 5x wakker worden? Nachtdienst gehad? Ga ik dauwtrappen? Niets van dit alles is waar… de reden is dat ik kiespijn heb en ondanks mijn stevige Naproxen steekt er af en toe nog wat door mijn kaak heen. Nu heb ik geen filmsterrengebit maar ondanks al mijn amalgaan-vullinkjes was het fenomeen kiespijn mij nog niet heel erg bekend. Aan het begin van dit jaar merkte mijn tandarts tijdens een foto op dat in een kies waar zo’n oude vulling inzat ook een gaatje zat. Nooit last van gehad maar goed voordat deze kies wel op zou gaan spelen en in combinatie met het plaatsen van een mooie witte vulling werd er besloten om de oude vulling eruit te halen, gaatje te boren en een nieuwe te plaatsen.

Nu schijnen die witte vullingen, de krengen kan ik nu wel zeggen, best nog een tijdje op te kunnen spelen. Iets met krimpen, zetten, god mag weten hoe het nog meer mag heten maar helemaal pijnloos kom je daar niet uit vandaan. Dat had ik namelijk ook al eens meegemaakt met een andere kies. Ik schonk er daarom ook niet heel veel aandacht aan toen de kies wat gevoelig bleef. Maar dat gevoelig ging over naar pijnlijk en na een paar weken werd de pijn vervelend en kon ik eigenlijk de dag niet meer doorkomen zonder pijnstillers. Bikkel als dat ik ben (stom achteraf gezien, maar wie ben ik…) heb ik dit een paar weken gedaan en toen kwam de pijn dwars door de pijnstillers heen. Ik kon toen niets anders dan mijn tandarts bellen en mocht met spoed komen.

Hier bleek dat er een ontsteking was in die bewuste kies en dat ik de keuze had uit 2 kwaden: een wortelkanaalbehandeling of de kies trekken. En dat in een split second… maar gevoel zei gelijk: kies er maar uit! Maar goed dan zit je met een groot gat dus huppetee in de wortelkanaalbehandeling. Het nare van een ernstig ontstoken worteltjes in een kies dat je ze slecht kan verdoven. Eerst moeten de wortelkanalen schoon gemaakt worden (au, #$%^&* pijnlijk!) en daarna kan de spuit er pas in. Ik heb toen wel even liggen creperen op de tandartsstoel maar na deze pijnlijke behandeling leek het leed geleden.

Leek, je leest het inderdaad goed. Er zit namelijk nog een vervolg aan deze wortelkanaalbehandeling om de tijdelijke vulling om te zetten naar een definitieve vulling. Tot vorige week hield mijn kies zich rustig, wat gevoelig maar ook niet meer dan dat. Maarrrrrrrrrrrr….. afgelopen week speelde het kreng weer op, paracetamolletje erin, mijn gevoel op ik voel het wel maar ik heb pas aankomende vrijdag een afspraak-stand en letterlijk en figuurlijk op mijn tanden bijten. Aan het einde van deze ochtend heb ik dus die afspraak en ik vrees dat die worteltjes weer ontstoken zijn… het erge van het hele verhaal is: ik had dus nergens last van!

Wordt vervolgd….

Liefs Sandra

6 Comments on Help… ik heb kiespijn!

 1. Heel vervelend voor je Sandra! Hoop dat het snel beter gaat 🙂
  Liefs trouwe lezeres van jouw blog!

 2. Christel Loman // 20 mei 2018 at 02:37 // Beantwoorden

  Aijaijai, ik heb vanavond aan je gedacht….. ik begin ook 🙁
  Sterkte!

 3. Charlotte Veltman // 21 mei 2018 at 11:18 // Beantwoorden

  Hoe gaat het nu?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: