Het verloren meisje – Eve Chase

Mmmmmm, wat heb ik nog liggen op de recenseerstapel? Ik ga voor “Het verloren meisje” van Eve Chase. Zij woont in Oxford met haar man en 3 kinderen en schrijft het liefs over families die ondanks tegenslagen weten te overleven, en over grote oude huizen die geheimen verbergen binnen hun afbrokkelende muren. Net als haar debuut “Het huis op de heuvel” is ook “Het verloren meisje” zo’n verhaal! Waar gaat het over?

Zal de geschiedenis zich herhalen? Of kan de vloek verbroken worden?

Als de vijftienjarige Margot Wilde en haar drie zussen in juli 1959 op Applecote Manor aankomen, verwachten ze een stille, ietwat saaie Engelse zomer tegemoet te gaan. Maar hun oom en tante blijken nog steeds bezeten van de verdwijning van hun dochter Audrey, nu vijf jaar geleden. De komst van twee knappe buurjongens drijft de zussen uit elkaar, en Margot voelt zich steeds meer verbonden met de verdwenen Audrey. Als de zomer een dodelijke wending neemt, hebben de zussen slechts één keuze: zich met elkaar verzoenen of voor altijd van elkaar gescheiden worden.
Vijftig jaar later is Jessie op zoek naar een nieuw huis om de schaduw van de overleden eerste vrouw van haar man voorgoed achter zich te laten. Het prachtige Applecote Manor lijkt een antwoord op al haar dromen te zijn. Maar Jessie voelt zich steeds eenzamer, haar zestienjarige stiefdochter lijkt zich steeds meer tegen haar af te zetten, en de geruchten over de geschiedenis van het huis worden steeds onheilspellender…

Recensie:
Eve Chase neemt mij mee naar het jaar 1959, waar Margot met haar 3 zussen bij haar tante en oom gaan logeren op Applecote Manor. Vijftig jaar later later koopt Jessie samen met haar man dit zelfde huis waar, naar later blijkt, onheilspellende dingen in het verleden gebeurd zijn. Deze 2 verhaallijnen kronkelen om en om door het boek heen en worden prachtig omschreven. De schrijfstijl van Eve Chase sowieso erg bloemrijk en zeer gedetailleerd. Alle ingrediënten voor een pageturner zijn aanwezig maar op een of andere manier blijf ik een toeschouwer en word ik geen deel van het verhaal. Hierdoor kost het mij meer moeite dan normaal om het verhaal uit te lezen, desondanks blijkt het plot mij toch te verrassen en ik ben evengoed blij dat ik weet hoe de vork in de steel zit.

3*** door recensent Sandra Raino

Auteur: Eve Chase – Uitgeverij: Boekerij – 332 pagina’s – Verschenen: maart 2018 – ISBN: 9789022577301

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: