Kijk niet terug – Nora Roberts

Joehoe, ik mag er weer eentje lezen, “Kijk niet terug” van schrijfkanon Nora Roberts! Zij is een van de meest gelezen auteurs ter wereld. Van haar ruim 225 titels werden al meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht. Waar gaat “Kijk niet terug” over?

Simone, Mi en Tish zijn al sinds hun jeugd hartsvriendinnen. Na hun eindexamen zijn ze van plan gezamenlijk naar New York te vertrekken, voor nieuwe avonturen met z'n drieën. Maar eerst is het zomervakantie, en Mi en Tish proberen Simone te helpen om over haar gebroken hart heen te komen nadat haar vriendje het heeft uitgemaakt. Een bioscoopavondje lijkt hun de perfecte afleiding.

Als Simone even naar het toilet is, hoort ze schoten vanuit de zaal. Ze belt meteen het alarmnummer, en door haar snelle reactie wordt nog erger voorkomen. Het incident kost vele levens, en voor de overlevenden zal niets ooit nog hetzelfde zijn. Ook de drie schutters zijn dood – maar zij waren niet het brein achter het plan. De echte dader is woedend, ontevreden met het resultaat, en zweert wraak…

Recensie:
Wat is en blijft Nora Roberts toch een geweldige schrijfster, alsof het haar geen enkele moeite kost schudt zij met grote regelmaat heerlijke en altijd goed in elkaar stekende boeken uit haar mouw. Zo ook met “Kijk niet terug” waarin zij het drama beschrijft van een grote schietpartij in een winkelcentrum. Bij deze schietpartij zijn heel veel mensen aanwezig, waaronder Simone die als eerst het alarmnummer belt en Reed, die een jongetje redt. Roberts beschrijft hen en ook vele andere betrokkenen van dit drama vrij gedetailleerd. Hiermee legt zij een stevig fundament voor het vervolg van het boek want uiteindelijk blijken deze personages door deze gruwelijke schietpartij onlosmakelijk verbonden met elkaar te zijn. Naast het feit dat de schietpartij heel veel impact op hun persoonlijke leven heeft worden zij gedwongen de strijd aan te gaan tegen het nog steeds loslopende brein achter deze schietpartij. Deze strijd gemixt met een flinke dosis romantiek, humor en een hoofdrol voor CiCi, de zeer flamboyante oma van Simone, hebben mij dit boek wederom ademloos laten uitlezen.

5***** door recensent Sandra Raino

Auteur: Nora Roberts – Uitgeverij: Boekerij – 492 pagina’s – Verschenen: mei 2018 – ISBN: 9789022581704

1 Comment on Kijk niet terug – Nora Roberts

  1. Binta Colson // 15 mei 2018 at 10:15 // Beantwoorden

    Veel leesplezier Sandra !

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: