Meet & greet Chris McGeorge

Zondag 13 mei, Moederdag 2018, ik maak mij klaar om te vertrekken richting hotel Mercure in Amsterdam. Samen met 34 andere leesliefhebbers ben ik uitgekozen om deel te nemen aan de LS Sterrenthriller Leesclub van uitgeverij Luijtingh Sijthoff. Wij, lucky bastards, mochten niet alleen het boek “Tik Tak” lezen maar ook de schrijver “himself” Chris McGeorge ontmoeten.

Persoonlijk vind ik het altijd erg leuk om de schrijver achter het boek te ontmoeten, te horen hoe hij of zij aan het boek gewerkt heeft, waar die ideeën vandaan komen en hoe het schrijversproces in zijn werk gaat. Op een of andere manier lees je een boek dan toch anders en kijk je er anders tegenaan.

Ik had mijn man Marco even lief aangekeken en hij bracht mij met de auto naar hotel Mercure. Vanaf onze woonplaats Zaandijk natuurlijk een kippestukje, ook met het openbaar vervoer, maar een keer aankomen op de plaats van bestemming zonder locatiestress is ook wel eens fijn 😉 Ik was lekker op tijd en her en der zag je in de hal al leden van de Leesclub zitten en rondwandelen, vooral te herkennen aan de zeer herkenbare voorkant van het boek “Tik Tak”. Omdat wij nog even moesten wachten, ben ik ook even gaan zitten bij een echtpaar. Zet een paar leesliefhebbers bij elkaar en binnen mum van tijd gaat het over boeken, zo ook in dit geval!

Waar bij andere events de lezers het nog wel eens laten afweten was de opkomst vandaag bijzonder groot, de uitgeverij had een apart hoekje bij de bar ingericht voor de meeting en deze was binnen mum van tijd gevuld. Ik probeer altijd een beetje een plekje te zoeken waar ik knappe foto’s kan maken en dat was vandaag goed gelukt! Frontrow, pontificaal voor de 2 krukken waar Chris McGeorge geïnterviewd zou worden.

Chris McGeorge bleek een allervriendelijkste maar hele zenuwachtige schrijver te zijn. “Tik Tak” is zijn debuut en ook nog maar net uit in zijn thuisland Engeland. Je kon duidelijk merken dat hij nog moet wennen aan al deze aandacht. Zoals de meeste schrijvers gaat het bij hem ook om het schrijven en het boek en dat deel bekendheid…. tja, dat hoort erbij…. Om de beurt mochten wij vragen aan Chris McGeorge stellen, waarvan het grootste gedeelte inhoudelijk over het boek gingen. Spoilertechnisch verklap ik deze natuurlijk niet.

Wat kan ik wel over hem vertellen, zonder al te veel te verklappen over het boek?

 • “Tik Tak” is geïnspireerd op de film “Saw” en “Murder on the Orient Express”. Chris is sowieso een groot fan van Agatha Christie, hij heeft zijn hamster zelfs naar haar vernoemd!
 • In Engeland heet “Tik Tak” “Guess who”, de oorspronkelijke titel van Chris zelf was “Deadroom”.
 • Hij heeft de hoofdlijnen van het boek in zijn hoofd zitten maar tijdens het schrijven kan het zomaar zijn dat er opeens iemand anders wordt vermoord. Hij houdt van deze manier van schrijven en verrast hiermee zichzelf ook regelmatig.
 • Voordat hij schrijver werd heeft hij de opleiding screenwriting/directing gedaan. Na afronding bleek als snel dat hij dit eigenlijk niets vindt en hij is dan ook zeker niet van plan om voor zijn boeken, mochten zij ooit verfilmd worden, deze functie te gaan vervullen.
 • Chris is een gedisciplineerde schrijver, elke dag schrijft hij van 8.00 tot 13.00 uur en probeert 1000 tot 5000 woorden per dag te schrijven. Op de achtergrond draait hij muziek zoals Hans Zimmer (bekende filmcomponist).
 • Chris zijn 2e thriller komt in februari 2019 in Engeland uit en zal “Now you see me” gaan heten.

Na dit interview werd de groep in tweeën gedeeld en gingen wij, samen met Chris met de lift naar de 11e verdieping, naar een hotelkamer. Deze locatie sloot natuurlijk geweldig aan op het boek, superleuk bedacht! In de hotelkamer hingen allemaal kaartjes waarop vragen werden gesteld aan Chris of aan ons, de lezers. Zelfs de handboeien, welke in het boek voorkwamen, lagen op het bed! Een heel leuk interactief deel van deze bijeenkomst. Zo kon Chris ons nog meer vertellen over zijn boek en voordat wij naar beneden gingen, las hij ons een hoofdstuk voor uit “Tik Tak”.

Hierna mocht de 2e groep naar de hotelkamer, laafden wij ons aan een drankje en na terugkomst van de 2e groep lieten wij onze boeken signeren en werden de welbekende schrijver/leesfan-fotootjes geknipt! Alsof het nog niet genoeg was kregen wij ook nog een geweldige goodiebag met nog 2 boeken mee naar huis. Kortom een erg leuke middag en veel dank en complimenten voor de uitgeverij!

Liefs Sandra

4 Comments on Meet & greet Chris McGeorge

 1. Charlotte Veltman // 21 mei 2018 at 11:17 // Beantwoorden

  Gaaf

 2. Binta Colson // 21 mei 2018 at 12:42 // Beantwoorden

  Geweldig om dit mee te maken…9 juni heb ik Meet en Greet met Sterre Carron…kijk er naar uit.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: