Meet & greet Mechtild Borrmann

Ahhhh, wat ziet mijn oog! Een actie bij de Feelgood Club van Hebban inhoudende een meet & greet met schrijfster Mechtild Borrmann en een vooruitleesexemplaar van haar boek “Oorlogskind”. Gelukkigerwijze woon ik op een steenworp afstand van Amsterdam, waar uitgeverij A.W. Bruna gevestigd is, en op de desbetreffende middag was mijn agenda ook nog blanco dus gelijk ingeschreven. Ondanks mijn winnaarsgen blijf ik altijd blij verrast als ik dan toch word uitgekozen en al snel lag het boek op de mat. In één ruk uitgelezen, zo mooi! lees hier mijn recensie.

Op donderdagmiddag 17 mei treinde en tramde ik richting uitgeverij A.W. Bruna. Al turend op mijn kaartje, waar zit ik en welke kant moet ik nu op lopen…, werd ik gelukkig opgewacht door medewinnares Chantal. Wij komen elkaar regelmatig met dit soort events tegen en het is fijn om elkaar weer te zien, ook gezien het feit dat zij precies weet waar het pand van de uitgeverij is en ik er waarschijnlijk (wederom) voorbij gelopen was 😉

Wij werden hartelijk verwelkomd bij de uitgeverij, waar de Hebban-dames zich al hadden verzameld in de binnentuin en de andere winnaressen zo zoetjes aan binnen druppelden. Klokslag 4 uur sloot schrijfster Mechtild Borrmann zich bij ons aan. Een leuke vrouw, die diverse banen heeft gehad en uiteindelijk heeft gekozen voor het schrijversvak. In Duitsland heeft zij al wat boeken op haar naam staan en zelfs al prijzen gewonnen, “Oorlogskind” is het eerste boek wat in het Nederlands vertaald is. Gezien het enthousiasme waarmee wij het boek hebben beoordeeld zal het zeker niet de laatste zijn, want wat kan zij mooi schrijven! Alles klopt dan ook het boek, ik noem het Duitse “Gründlichkeit”. Dat kan ook niet anders want Mechtild Borrmann “recherchiert” zeker 1 jaar voordat zij aan het boek begint te schrijven!

Voor een uitgebreid verslag van de middag, klik hier, het is natuurlijk een beetje onnozel om precies hetzelfde stukje als Helma van Hebban te gaan schrijven 😉

Het was soms een beetje zoeken naar woorden in het Duits en geregeld kwamen de handen en de voeten alsmede de Nederlandse uitdrukking eraan te pas maar wij hebben alles aan Mechtild Borrmann kunnen vragen en het was een bijzonder leuke middag. Als toetje toe kregen wij nog een mooie goodiebag met nog een boek (mijn leeshart jubelt!) van de uitgeverij en was ik net voor het avondeten weer thuis bij man en kinderen in Zaandijk!

Liefs Sandra

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: