Rode linzensoep met kokos en koriander

Er zwerfde al een tijdje een zakje met rode linzen door mijn kast en in het kader van “laten we eens wat gezonder eten” heb ik dit recept uitgeprobeerd. Omdat mijn kinderen nogal huiverig zijn voor een “gekke” structuur in hun mond heb ik hierna de blender er doorheen gegooid! De pan was leeg en de buiken goed gevuld met deze zeer smakelijke soep, kortom voor herhaling vatbaar!

Ingrediënten:

  • 250 gram rode linzen, afgespoeld
  • 1 uit
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el gemalen komijn (djinten)
  • 1 tl paprikapoeder
  • snufje chilipeper
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gedroogde oregano
  • stukje verse gember, duimgrootte
  • 1 liter groente- of kippenbouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 400 gram tomaten in blokjes
  • bosje verse koriander
  • 1 citroen

Bereiding:

Snipper de ui en hak de knoflook. Schil de gember en snij deze in kleine stukjes. Verwarm olijfolie in de pan en fruit hiern de ui, knoflook, specerijen en gember. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de linzen toe en bak deze kort mee. Voeg nu 1/3 van de bouillon toe en roer totdat het vocht is opgenomen. Herhaal dit nog een keer met nog 1/3 deel, voeg hierna de rest toe samen met de tomatenblokjes en de kokosmelk. Breng op smaakt met zout, peper en het sap van een halve citroen.

Breng de soep aan de kook en laat deze 30 minuten pruttelen op laag tot middelhoog vuur, roer regelmatig. Hak ondertussen de koriander fijn. Roer de helft van de koriander door de soep.

Serveer de soep met zure room, koriander, citroenpartjes en brood.

Eet smakelijk! 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: