Tik Tak – Chris McGeorge

Samen met 34 andere leesliefhebbers van LS Sterrenthriller Leesclub van uitgeverij Luijtingh Sijthoff mochten niet alleen het boek “Tik Tak” lezen maar ook de schrijver “himself” Chris McGeorge ontmoeten. Klik hier voor het verslag! “Tik Tak” is het debuut van deze schrijver, waar gaat het boek over?

Als 11-jarig jongetje loste Morgan Sheppard de moord op zijn wiskundeleraar op, terwijl iedereen dacht aan zelfmoord. Nu, 25 jaar later, wordt hij wakker, geboeid aan een bed in een onbekende hotelkamer, met vijf vreemden die ook net ontwaken. In de badkamer ligt een lijk. Op de tv verschijnt een man met een masker op. Sheppard krijgt de opdracht om binnen 3 uur de moord op te lossen, anders zal iedereen sterven. De moordenaar blijkt een van de aanwezigen te zijn, maar het is onduidelijk wie…

Recensie:
Met grote verwachting begon ik aan dit boek en waarschijnlijk heeft mij dit de das omgedaan. Het klinkt natuurlijk geweldig: een gesloten kamer, een lijk, vijf verdachten en drie uur om de moordenaar te vinden… maar het eerste gedeelte van het boek kon ik mijn aandacht er slecht bij houden, ik vond de hoofdpersonen niet sympathiek en vooral aan Morgan Sheppard begon ik na verloop van tijd gewoon een hekel te krijgen, wat een zeurpiet die man. Halverwege het boek gaat schrijver Chris McGeorge terug in de tijd naar de 11-jarige Morgan. Dit was het punt dat hij mij eindelijk te pakken had, hij heeft dit gedeelte briljant geschreven en hierdoor was het voor mij zeker geen straf om het laatste gedeelte van het boek, daar waar alle puzzelstukjes vernuftig in elkaar vielen, te lezen. Ondanks mijn niet al te enthousiaste begin vind ik het zeker een verdienstelijk debuut en zie ik uit naar zijn volgende boek.

3*** door recensent Sandra Raino

Auteur: Chris McGeorge – Uitgeverij: Luijtingh-Sijthoff – 318 pagina’s – Verschenen: mei 2018 – ISBN: 9789024581054

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: