Wat hoor ik daar?

Je hebt van die mensen die gaan naar bed, lezen hoogstens nog 1 bladzijde van een boek en vallen als een blok beton in slaap. Ik niet, ik slaap prima hoor, dat wel. Maar voordat ik slaap… ik ben zo’n type die elk kraakje, piepje en sisje hoort in huis. Oh ja en om huis, dat is ook wel een dingetje…  Drup, drup, drup…… grrrrrrr wie heeft de douchekop al druppend weggehangen, ik probeer het te negeren, duik diep onder mijn dekbed, drup, drup, drup…. kansloze missie… driftig loop ik naar de badkamer en leg de douchekop in de douchebak. Zo, dat kreng drupt niet meer. Poging nummer 2: ik begin al een beetje te dommelen…hoor ik nu de c.v.-ketel aanslaan….dommel dommel… aanslaan? He, ik had toch de kachel uitgezet….dommel dommel… of toch niet… dommel dommel…. toch maar even kijken… 2 tellen later lig ik weer in bed, klaarwakker en natuurlijk had ik de kachel uitgezet…

Poging nummer 3: jeetje wat een storm buiten, wat hoor ik nu? Klapppppp…. Paar minuten later, weer klapppppp en dat gaat zo een kwartier door. Na een grondige inspectie van mijn kant blijkt dat er een kist op het dakterras van de buren staat waarvan de deksel los zit, door de wind wordt deze om de paar minuten opgetild en klapppppppp weer losgelaten. Ik weet dat ik hier echt niet door kan slapen dus, oplossingsgericht als ik ben, ga ik deze mission possible aan! Ik haal een zware tegel uit de tuin, sjouw deze 2 trappen op naar boven, klim in de vliegende storm in mijn nachtponnetje over het hekje van het dakterras, leg de tegel op de deksel van de kist van de buren, klim weer terug over het hekje en ga weer naar mijn bed….. hoor ik nu nog wat? Al irritante geluidjes zijn gedetermineerd en ik kan met een gerust hart gaan slapen…

Dan zijn dit nog maar de wintergeluidjes… heb medelij met mij als de zomer begint! Ik heb een buurman met een vijvertje met zo’n watervalletje, hartstikke leuk ding… dat zou het kunnen zijn als hij niet zijn tijdklok op het onstichtelijke tijdstip van 23.00 uur had ingesteld om die waterval aan te zetten. Wie verzint dat? Juist rond dat tijdstip ga ik mijn eerste poging doen om in te slaap te vallen en dan schiet die waterval aan met een heerlijk kletterend geluid, je kunt gelijk door naar het toilet als deze plaatselijke Niagarawaterval losbarst! Gelukkig begon ik er na een paar jaar een beetje gewend aan te raken en nu deze waterval door achterstallig onderhoud de geest heeft gegeven begin ik ‘m zelfs een beetje te missen… Zelf maak ik ook wel eens een misser, ik vond en vind eigenlijk nog steeds die Indonesische windgongen zo leuk, met een klein beetje wind gongt het zo gezellig in je tuin. Maar boven de windkracht 3 dan loop ik weer in dat welbekende nachtponnetje in de tuin om de windgong even zijn nek om te draaien want tja mijn slaap is mij toch wel erg lief :-)

Wat ook heeeeeeeeel slecht is voor mijn bloeddruk, zijn een kudde studenten die een paar jaar in het huis achter ons hebben gewoond. Overdag leuke lui maar in de avond….. tot diep in de nacht hadden zij feestjes en dat niet alleen in de weekenden maar in de zomer dus elke dag, ik hoorde alle beats van de muziek, ik hoorde de bierflesjes rammelen en ik kon alle roddels van de bezoekende dames letterlijk, ik herhaal letterlijk verstaan… hebben jullie er een beeld bij? San al tandenknarsend in bed totdat de bom barst, ik in mijn nachtponnetje richting poort achterstudenten ren, en daar ontplof en dan zegt zo’n halfzatte student met een grote grijns tegen mij: “maar buurvrouw u klaagde nooit dus wij dachten dat u er geen last van had….”, wat wel fijn was dat zij daarna weinig tot geen overlast meer veroorzaakten, ik weet niet of het kwam door mijn reprimande of door mijn nachtponnetje :-)

Liefs Sandra

Foto © Kevin Dooley

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: