Zomerlijf!

Het is eind mei en we zijn al goed verwend met aardig wat zomerse dagen. Good for me, dan kan ik alvast een beetje wennen aan deze temperaturen en natuurlijk afharden nu ik komende zomer naar Italië ga. Zoals jullie weten ben ik geen zonaanbidder maar we hebben een huisje geboekt met wasmachine én afwasmachine (joehoe!) in de Italiaanse Dolomieten, daar zal het in de avonden vast wel afkoelen, toch…. (vroeg zij hoopvol)?

Ook tijd om afgelopen week even wat extra zomergoed te scoren. Persoonlijk vind ik, en voel je vooral niet aangesproken, mensen in zomerkleding over het algemeen er niet zo “heul” smakelijk uitzien. Iets gekleder ziet er gewoon toch net iets fijner uit…. Alhoewel ik heb dit keer dan ook een shirtje gekocht, die hysterisch goed bij mijn roze bloemetjesgympen past, een kruising tussen een Hawaï-print en papegaaien, kortom ik lijk een beetje op lampenkapje al zeg ik het zelf!

Maar om even terug te komen op die zomerlijven… geef toe… 8 van de 10 Nederlanders heeft een velletje wat nog witter is dan de melk van gemiddelde Hollandse koe. Ja, ik ook, ik geef dit volmondig toe, sterker nog… zet mij in de avond buiten en ik geef licht, serieus! Bruin worden zit helaas niet in mijn genenpakketje, ik schakeer van lichter dan wit naar donkerder dan rood en dan alle tinten er tussen in. Vol jaloezie kan ik naar mijn mooie Italiaans getinte dochter kijken… wat had ik graag zo’n lichtbruin velletje gehad…

De narigheid van al die blote benen, oksels en god mag weten allemaal nog meer is datgene wat je in je wintergoed lekker verstopt, inderdaad haar all over the place, in zomergoed gewoon gesnoeid dient te worden. Dus met puntje van mijn tong uit mijn mond probeer ik mijn benen in standje biljartbal-kaal te krijgen en worden elke dag mijn oksels uitgebreid geïnspecteerd op eventuele gemiste stukjes (leesbril onder de douche is geen goed idee, echt niet….) Oh ja, waar je lekker happy in je socks je teennagels nog wel eens kan en mag vergeten staat zo’n dikke vette uitloop van je nagel toch echt niet in van die wulpse slippertjes dus hoppetee waar is de nagelschaar en heb ik nog een kek nagellakje liggen?

Zelf ben ik gezegend met een nogal Rubensachtig figuur, het is en blijft een uitdaging deze mooie deinende rondingen geflatteerd in een zomers outfitje te hijsen. Als ik om mij heen kijk, lukt dat zeker niet iedereen. Ik zie regelmatig lellende vetrolletjes in iets te strakke t-shirtjes gehesen of een kort broekje waar een iets langer shirtje net wat charmanter had gestaan. Maar goed ieder zijn ding… ik heb mijn lampenkapje 😉

Waar ik mij nog wel een beetje zorgen over maak is mijn badkleding. Er zijn maar weinig mensen die wegkomen in een leuke bikini of hoog opgesneden badpak. Mijn meiden van 14 en 16 die zitten nog lekker strak tussen die minuscule stukjes stof maar ben je al iets meer “vrouw” dan vind ik bikinibroekjes met een bredere zijkant veel fijner en ook veel mooier staan. Bijna nergens te vinden, die krengen! Die speurtocht is nog druk bezig en ik hoop dat deze voor de vakantie is afgerond anders ben ik toch echt genoodzaakt om onder parasol te blijven, zo’n minuscuul bikinibroekje daar krijgen we geheid vragen over op presidentieel niveau en dat wil ik toch ook niet mijn geweten hebben 😉

Liefs Sandra

2 Comments on Zomerlijf!

  1. Charlotte Veltman // 26 mei 2018 at 09:25 // Beantwoorden

    In de Margriet slank en fit, tsss, zat bij Margriet staat een artikel over badpakken en bikini,s, met voorbeelden, hogere broekjes en zo, ik stuur je het artikel.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: