Aardappelsalade

In het kader van: “gut, laten we eens wat anders proberen”… en voor een beetje variatie op mijn favoriete pastasalade (klik hier voor recept) bij de barbecue ben ik eens op zoek gegaan naar een lekker recept voor aardappelsalade. Mijn nogal kritische kinderen hebben er met argusogen naar zitten kijken, hapje geproefd en… ze vonden het lekker…

Ingrediënten:

  • 1 kg kleine vastkokende aardappels
  • 2 eetlepels balsamico-azijn
  • 5 hardgekookte eieren
  • 200 ml mayonaise
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 fijngehakte rode ui
  • 200 gram cottagecheese
  • 150 gram ham in stukjes
  • 1 eetlepel fijngehakte lente-uitjes

Bereiding:

Schil de aardappels en snijd ze grove stukken. Kook ze in water met zout totdat ze gaar zijn.

Giet de aardappels af en doe ze in een kom met de azijn en schud ze rond zodat de azijn zich goed verspreidt over de aardappels.

Snijd de eieren doormidden en doe de eidooiers in een aparte kom. Meng dit met de mayonaise, mosterd, ui, cottage cheese, bosuitjes en ham.

Snijd de eiwitten in kleine stukjes. Vermeng nu alle ingrediënten met elkaar en schud het voorzichtig om met peper en zout naar smaak.

Eet smakelijk!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: