De nachtploeg – Michael Connelly

Michael Connelly (1956) is natuurlijk een dinosaurus in de wereld van de thrillers. Hij schrijft al 25 jaar boeken en ik heb vast en zeker wel eens een boek van hem gelezen, dat kan bijna niet anders! Waar gaat zijn nieuwe boek over?

Renée Ballard, een veelbelovende detective bij de politie van Los Angeles, had de moed een van haar superieuren aan te klagen voor seksuele intimidatie. Nu draait ze voor straf de nachtdiensten in Hollywood, waarbij ze steeds alleen maar het begin van een zaak meemaakt, die ze 's ochtends tot haar frustratie over moet dragen aan haar overdag werkende collega's. Maar op een nacht wordt ze geconfronteerd met twee zaken die ze niet kan en wil loslaten. Ondanks de waarschuwingen van haar partner werkt ze overdag aan de oplossing, terwijl ze 's nachts gewoon door blijft werken. Als blijkt dat de twee misdaden met elkaar verbonden zijn, wordt het tot haar afschuw wel heel persoonlijk. Ze zal erg sterk in haar schoenen moeten staan om haar geliefde baan te behouden.

Recensie:
Ouwe rot in het vak Michael Connelly bewijst met dit boek ook weer zijn kunde als thrillerschrijver. Geen toeters, bellen en rare fratsen maar een degelijk verhaal met zeer goed uitgediepte karakters en de introductie van detective Renée Ballard. Deze sterke vrouw is gedegradeerd naar “de Nachtploeg” nadat zij het had gewaagd om haar baas aan te klagen. Eigenzinnig als zij is kan zij het werk als detective niet loslaten. Zeker als er zich zaken voordoen waar zij met haar scherpe oog ziet dat details niet kloppen, kan zij niet niets anders dan op eigen houtje verder onderzoeken. Door de soepele schrijfstijl, de herkenbare karakters, op de juiste momenten een fijne dosis spanning en een verrassende ontknoping heb ik dit boek met veel plezier gelezen. Kortom: een fijne degelijke thriller!

4**** door recensent Sandra Raino

Auteur: Michael Connelly – Uitgeverij: Boekerij – 361 pagina’s – Verschenen: maart 2018 – ISBN: 9789022583500

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: