Door het oog van de naald – Ken Follett

Ken Follett (1949) is een Britse auteur van onder andere thrillers en historische romans. In die genres behoort hij tot de succesvolste auteurs. Van zijn boeken zijn meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht. “Door het oog van de naald”, een klassieker uit 1978 is opnieuw uitgebracht. Naar mijn weten heb ik nog nooit wat van deze schrijver gelezen dus het werd wel eens tijd 😉 waar gaat het boek over?

April 1944. Dubbelspionnen, misleidende radioberichten, namaakbarakken, imitatievliegvelden en geruchten over een niet-bestaande vloot vormen de ingrediënten van een briljante afleidingsmanoeuvre die de Duitsers ervan moet overtuigen dat de invasie niet in Normandië, maar bij Calais zal plaatsvinden. Eén man echter kent het geheim.

Hij luistert naar de codenaam Die Nadel. Als de Engelse contraspionage een meedogenloze klopjacht op hem opent, verandert dit ook het leven van de onschuldige bewoners van een afgelegen rotseilandje in de Noordzee. De nietsvermoedende oude schaapherder, de invalide man, de jonge vrouw en het kind: zij vormen van de ene op de andere dag, de vitale schakels in een keten van niet te stuiten gebeurtenissen.

Recensie:
Verrast ben ik door “Door het oog van de naald”, een klassieker uit 1978 van schrijver Ken Follett. Deze zeer vlot lezende en op D-day gebaseerde spionagethriller moest even op gang komen maar toen het mij eenmaal in de kladden had, hield het mij tot de laatste bladzijde in spanning. De karakters zijn uitgebreid en zeer menselijk neergezet en geven een interessant kijkje in de keuken van de spion Die Nadel en de op hem ingezette klopjacht door de Engelsen. En dat heroïsche randje wat onlosmakelijk met dit soort thrillers verbonden is?  Ik hou ervan, situaties die normaal gesproken niet kunnen maar nu net wel lukken. Deze niet gek van spionageboeken-lezer is in ieder geval om!

5***** door recensent Sandra Raino

Auteur: Ken Follett – Uitgeverij: Boekerij – 396 pagina’s – Verschenen: april 2018 – ISBN: 9789022582916

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: