Het huis van de verzamelaar – Jess Kidd

Wat een prachtige cover heeft “Het huis van de verzamelaar”, alleen daarom al zou ik het graag in mijn boekenkast willen zetten 🙂 “Het huis van de verzamelaar” is na “De laatste riten” het 2e boek wat in Nederland uit komt van de Engelse schrijfster Jess Kidd.  Waar gaat het boek over?

Mr. Flood is een obsessieve verzamelaar. Hij heeft zijn huis van top tot teen volgestouwd met spullen: opgezette vogels, poppen, boeken....Vrij normaal voor iemand met verzamelwoede, behalve dan dat hij tussen al die spullen een groot geheim verbergt. De thuiszorg probeert zijn leven weer enigszins op de rails te krijgen, maar de beste geriatriefluisteraars zijn al op deze zaak stukgelopen. Maud Drennan is de zoveelste die gaat proberen om de vijandige Cathal Flood te temmen. Mauds aanwezigheid zorgt ervoor dat Mr. Flood een beetje ontdooit, en met de hulp van haar excentrieke huisbaas en een bende heilige geesten probeert ze erachter te komen wát zijn geheim nu precies is. Wat heeft deze man op zijn geweten? En hoelang duurt het voordat Maud zelf gevaar loopt?

Recensie:
Lieve lezers, laat even los hoe een boek “hoort” te zijn want deze roman begeeft zich buiten alle gebaande paden! Om eerlijk te zijn konden de eerste hoofdstukken van “Het huis van de verzamelaar” mij totaal niet bekoren. Het verhaal gaat over Mr. Flood die zijn hele huis vol heeft gestopt met rommel en die nu geholpen gaat worden door Maud Drennan om een beetje orde in de tent te brengen. Ondanks het warrige begin begon het verhaal mij na de doorgeworstelde eerste hoofdstukken steeds meer te boeien en op een gegeven moment kon ik niet meer stoppen en heb ik het boek ademloos uitgelezen. De karakters zijn heerlijk over de top en de bizar leuke bende heilige geesten en de hysterische huisbaas gecombineerd met de opruimwerkzaamheden en zoektocht van Maud bij Mr. Flood maken het verhaal intrigerend, mysterieus, bijzonder, hilarisch, beetje gek, ontroerend, eng, fascinerend, innemend maar bovenal bizar!

4**** door recensent Sandra Raino

Auteur: Jess Kidd – Uitgeverij: HarperCollins – 350 pagina’s – Verschenen: mei 2018 – ISBN: 9789402700978

4 Comments on Het huis van de verzamelaar – Jess Kidd

  1. Hij is super ! Ik kreeg m ook deze week , en zelfde probleem, was bijna geneigd het op te geven en te gaan lezen in Over en Uit van Marion van de Coolwijk, wat mij ook nog lag aan te staren. Maar ik ben niet gauw van stoppen in een boek, dat is mij eer te na, dus door gelezen en inderdaad. Het is een wonderlijk boek, met grappige details en ook serieuze stukken wat je wel aan het denken zet ( Ik heb een vader met een verzamel tik ) Denk dat ik dit boek ook maar aan m geef ….

  2. Wat een bijzonder stukje werk.. Haha. Het is een soort trein, die op gang moet komen. En zit daar alle curiosa in.. Dan gaat hij alleen maar door. Geweldig. En genoten.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: