Het probleem met voor altijd – Jennifer L. Armentrout

Als boekivoor, je weet wel van die mensen die werkelijk alles lezen en bijna elk genre leuk vinden, wist ik niet hoe snel ik mijzelf moest aanmelden om ambassadeur te worden voor “Het probleem met voor altijd”. Kan ik als bijna 50-tigger een Young Adult beoordelen? Tuurlijk, uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat veel Young Adults juist door golden oldies als mijzelf worden gelezen, dusssssss….. waar gaat het boek over?

Mallory heeft zichzelf in haar jeugd aangeleerd zo onzichtbaar mogelijk te zijn. Hoewel haar leven inmiddels veel beter is geworden, wordt ze alsnog geleid door angsten. Dan loopt ze Rider weer tegen het lijf. Ze kent hem van vroeger, uit dat andere leven. Hij beschermde haar destijds en doet dat nu weer. Maar gaat het met Rider zelf wel zo goed?

Recensie:
Kedeng……. zooooo, die kwam even binnen…wat een heftig maar bijzonder goed geschreven verhaal! Mallory heeft in haar vroege jeugd in een pleeggezin gezeten, dit was een hel! Tijdens deze periode werd zij beschermd door de iets oudere Rider, die ook in dit pleeggezin was geplaatst. Door een gebeurtenis raken zij uit elkaar en wordt Mallory geadopteerd, na een paar jaar thuisonderwijs en therapie probeert zij weer naar school te gaan en komt daar Rider weer tegen. Naarmate het boek vordert krijg je als lezer steeds beter door wat voor impact de verwaarlozing en mishandeling op beide tieners heeft gehad. Ondanks dat is het geen somber boek, juist de kracht, humor en doorzettingsvermogen met een flinke dosis romantiek hebben mij tot diep in de nacht aan het boek gekluisterd gehouden. Ik zat er zo in dat de uiteindelijke ontknoping mij een brok in mijn keel en tranen over mijn wangen heeft opgeleverd… als een boek dit met mij doet dan zijn de 5 sterren meer dan verdiend!

5***** door recensent Sandra Raino

Auteur: Jennifer L. Armentrout – Uitgeverij: Zomer & Keuning – 430 pagina’s – Verschenen: april 2018 – ISBN: 9789401910347

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: