Mijn tienerjaren…

Ja, dat is al even geleden maar doordat ik nu kleinkinderen heb in hun tienerjaren komen er toch nog vaak dingen boven bubbelen. Dan zie je ook dat er in wezen niet zo heel veel veranderd is. Nu heb je social media, toen kladderden wij onze agenda’s vol en schreven elkaar briefjes al of niet met afzender.

Zelf was ik 13 toen wij gingen verhuizen van de Noordoostpolder naar Beverwijk, daar had ik ook al een onschuldig vriendje gehad, klik hier voor mijn blog over Adres Onbekend. In Beverwijk hadden wij nog geen huis, mijn Heit was daar in de kost en omdat mijn tweede jaar Huishoudschool begon moest ik daar bij intrekken. Deze mensen hadden een dochter die naar dezelfde school moest en zelfs in hetzelfde jaar. Toen waren de kinderen ook al niet altijd aardig, ik wist heg noch steg en als we dan naar school fietsten reden zij en haar vriendin snel weg en daar sta je dan als plattelandstrutje zoals vaak opgemerkt werd.

Na enkele maanden kregen wij een flat en kreeg ik een buurmeisje in dezelfde klas waar ik veel tijd mee doorbracht, zij was enig kind met een opa en oma in de buurt en kreeg en mocht veel. Zij sprak totaal anders en kreeg een suède jasje, daar kon ik alleen maar van dromen. Heb daar heel erg tegen opgekeken en mij ook enorm tegen afgezet thuis. Maar ja niets is wat het lijkt, nu niet en toen ook niet. We hebben veel streken uitgehaald op school en daar buiten. De hele flat heeft nog eens zonder water gezeten, zaten wij in de waterleidingkast en sprong er een buis. Samen naar dansles elkaars vriendjes inpikken, roddelen, alles wat er bij hoort gebeurde, dat hoort bij het volwassen worden. Heb nu weer contact met enkele “meiden” op Facebook, heel gezellig alleen buurmeisje doet een “beetje dom” en heb ik verwijderd… iets van een vos met haren en streken…

Toch was het een prachtige tijd en och de nare dingen vergeet je. Zou nu nog wel eens naar het “eindsoiree” van dansschool Dick Heemskerk willen met zijn allen… of op mijn kop met een been over het klimrek zwieren of zoenen in het portiek…

Liefs Jetske

1 Comment on Mijn tienerjaren…

  1. Leuk, ik vond mijn middelbare schooltijd verschrikkelijk, toen ik naar de PA ging, ging er een leuke wereld open

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: