Baguette met jam voor twee – Wendy Brokers

De zomer van 2017 stond in het teken van feelgood-vervolgverhalen op Facebook. Als liefhebber, en ik weet dat ik niet alleen voor mijzelf spreek, was het smullen. Elke dag, op verschillende tijdstippen en bij verschillende schrijfsters, konden wij ons laven aan feelgood van de bovenste plank. Zo ook bij Wendy Brokers, om eerlijk te zijn kende ik haar nog niet 😉 maar bij haar vervolgverhaal sloeg de vlam letterlijk en figuurlijk in de pan! Niet alleen mijn persoontje maar ook uitgeverij Boekerij kreeg Wendy in het vizier en heeft haar vervolgverhaal nu in boekvorm uitgebracht. Ik zeg iets van een meisjesdroom ♥ gelukkig krijg ik vrij veel recensieboeken van deze uitgeverij en ik heb de pakjesman dan ook met open armen ontvangen toen hij weer met een aantal dozen voor de deur stond en één daarvan het boek van Wendy bevatte. Het boek heeft een heerlijke frisse cover en afgeronde hoeken en ik kon niet wachten om het weer te gaan lezen, waar gaat het over?

Lize de Ruiter heeft na de dood van haar vader zo haar redenen om Nederland tijdelijk te verruilen voor het zonnige Zuid-Frankrijk. Een zomer lang werken op de camping van een vroegere vriend van haar vader lijkt haar een ideale manier om haar problemen even te vergeten en haar leven weer op de rit te krijgen. Mannen zijn voorlopig uit den boze.

Maar de onwaarschijnlijk knappe sportinstructeur van de camping steekt zijn interesse niet onder stoelen of banken, net zo min als de charmante zoon van de campingeigenaar. En als de persoon die ze het hardst probeerde te ontvluchten dan ook nog ineens voor haar neus staat, kan Lize er niet langer onderuit: je kunt de waarheid wel ontkennen en ervoor weglopen, maar die struisvogeltactiek kan je zomaar de liefde van je leven kosten.

Recensie:
We stappen in het leven van Lize de Ruiter, na het overlijden van haar vader is zij gevlucht naar Frankrijk om daar op een camping te werken. Ondanks het feit dat zij haar buik vol heeft van mannen en helemaal niet open staat voor enige vorm van romantiek blijkt de aantrekkingskracht van de woest aantrekkelijke sportinstructeur onontkoombaar. Ik heb dit verhaal al in Facebookvorm gelezen en geloof mij…. dat is afzien voor deze gretige lezer… na elke aflevering moest ik wachten tot de volgende dag… dat “probleem” was dit keer niet aan de orde en daar heb ik dan ook gebruik van gemaakt: ik heb het boek in één zucht uitgelezen, sterker nog… in één zinderde zucht uitgelezen! Wendy Brokers heeft het vermogen om de spanning in het verhaal tot grote hoogte te laten komen en uiteindelijk in een grote spetterende ontlading te laten ontploffen. Haar nogal tot de verbeelding sprekende manier van schrijven is hier absoluut debet aan. Hiernaast spelen facetten als familie, vertrouwen in jezelf en in de toekomst ook een grote rol. Feelgood met een licht erotisch randje, ik hou ervan ♥

5***** door recensent Sandra Raino

Auteur: Wendy Brokers – Uitgeverij: Boekerij – 330 pagina’s – Verschenen: juli 2018 – ISBN: 9789022584217

 

p.s. heb jij ook meegelezen? Dan heb je hele grote kans dat jij in het dankwoord achterin het boek staat vermeld, superleuk ♥

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: