Drie mannen over de vloer!

Afgelopen week had ik 3 mannen over de vloer! Neeeeee, niet gelijk gekke dingen denken, het waren 3 bouwvakkers. Drie hele handige bouwvakkers kan ik jullie wel vertellen. Wij zijn de eerste bewoners van deze woning en de bouwer destijds heeft een houtsoort gebruikt voor de kozijnen welke nogal houtrotgevoelig bleek. De welbekende lawaaibomenhoutsoort 🙂

De 3 bouwvakkers die bij mij over de vloer waren kwamen onze kozijnen vervangen, dat doen zij behoorlijk inventief kan ik jullie vertellen. Eerst zagen ze de kozijnen eruit, dat moet met heel veel beleid want die eerdergenoemde bouwer had ook het briljante idee om de 1e verdieping knaloranje te stucen. Bij het kozijnen eruit halen is het natuurlijk wel handig dat de brokken stucwerk er niet afdonderen. Als de oude kozijnen eruit zijn worden de nieuwe kozijnen erin gezet. Geen idee hoe ze dat doen, want ik zat beneden te struisvogelen. Ik kan er erg slecht tegen als er “werklui” in huis rondlopen. Ik had mij dus verschanst achter de laptop naast het koffiezetapparaat en was volledig gefocust op het stukje catering. Ondertussen met een half oog mijn website in de gaten aan het houden en de prijsvragen van de afgelopen dagen ingevuld (wie niet waagt…wie niet wint, remember?).

Toen ik aan het einde van de dag keek zaten er gewoon 4 nieuwe kozijnen met ramen in! Strak, antracietgrijs en onze woning knapte er zienderogen van op. De volgende dag kwamen zij terug op de vensterbanken erop te zetten. Alsof het nog niet genoeg is, kwam diezelfde middag ook de hor voor de mijn “scheufpeu” en een horrendeur bij mijn oudste dochter op zolder, locatie dakterras 😉

Toen al deze reuze handige mannen weer waren opgekrast, was ik opgelucht. Niet omdat ze geen goed werk leveren, absoluut niet, maar ik ben totaal out of control. Overal liepen mannen, vloog stof door de lucht, hyperventileerde een kat, werd er gezaagd, geslepen en geboord en liepen er kozijnen met voeten eronder voorbij… zucht… opgelucht dus… en dan komt het “echte werk”: die hele toko weer stofvrij maken! Om heel eerlijk te zijn was mijn bovenverdieping een beetje het ondergeschoven kindje, schaammmmmmmmmmmm….. je wilt niet weten hoe stoffig de slaapkamergordijnen waren, met een schietgebed erbij heb ik ze op een lekker wolwasje in de wasmachine gemikt. Zes tinten lichter en lekker fris hingen zij daarna aan de waslijn. De drie slaapkamers heb ik samen met hulp van Nina en Antonio lekker gestoft, gezogen en gedweild. Beddengoed verschoond, ramen gelapt, bovenlichtje ontstoft en als klapstuk…. met de stoomcleaner de badkamer weer helemaal spic en span gemaakt!

Wat een win-winsituatie: nieuwe kozijnen én een hele schone bovenverdieping!

Liefs Sandra

2 Comments on Drie mannen over de vloer!

  1. Gefeliciteerd met de upgrade van jullie huis, top!!!!! Geniet er lekker van, het is jullie zó gegund. Liefs, Annemieke.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: