Match – Karin Verhaak-Kersten

Karin Verhaak-Kersten (1955) was dertig jaar werkzaam als journalist in het binnen- en buitenland. Daarna maakte ze een overstap naar het schrijverschap. Na “Anju” in 2015 is dit haar tweede boek. Waar gaat “Match” over?

Anne Goegebuur, dertiger, hoog opgeleid, single, is vastgelopen in haar leven. Ze heeft een goede baan en een mooi huis, maar trekt zich meer en meer in zichzelf terug. Dat gaat zelfs zo ver dat het leidt tot haar ontslag. Hierdoor wordt ze met kracht wakker geschud en ze neemt haar hele leven onder de loep. Om te beginnen de relatie met haar moeder, Lize, die haar in haar eentje heeft opgevoed, volgens strenge regels.

Terwijl ze naar een nieuwe bestemming zoekt, komt ze door een mislukte date van een goede vriend op een idee. Zou er niet behoefte zijn aan een gegarandeerd safe relatiebureau? Als Anne leest over de problemen die geslaagde mensen hebben met het vinden van een betrouwbare partner gaat ze zich juist op deze groep richten. Ze noemt het bedrijf Zielsverwanten en het wordt een doorslaand succes.

Lize gaat intussen op zoek naar haar oude liefde, de vader van Anne, en dat leidt tot grote verrassingen. Uiteindelijk blijken de hoofdpersonen van dit boek allemaal op zoek te zijn naar de ultieme liefde. De liefde, die ze vinden, als ze zichzelf ten diepste leren kennen en dan ook de ander kunnen toelaten.

Recensie:
Schrijfster Karin Verhaak-Kersten neemt mij mee in het leven van Anne en haar moeder Lize. Anne gaat na het mislukken van haar relatie op zoek naar zichzelf en haar verleden om uit te vinden wat zij nu eigenlijk wil in de toekomst. Verhaak maakt gebruik van zeer korte dialogen die wat mij betreft zeker langer, uitgebreider en dieper hadden gemogen. De situaties welke zij schetst in “Match” lenen zich namelijk daar uitermate voor. Hiernaast is het taalgebruik vrij formeel en doet soms wat stijfjes aan. Desondanks heeft het boek mij toch vermaakt en wat voor de hoofdpersonages geldt, geldt voor ook mij: iedereen wil liefde (ook om over te lezen)!

3*** door recensent Sandra Raino

Auteur: Karin Verhaak-Kersten – Uitgeverij: Elikser – 389 pagina’s – Verschenen: juni 2018 – ISBN: 9789463650632

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: