De afdeling – Tammy Cohen

Tammy Cohen, zij schrijft ook onder de namen Tamar Cohen en Rachel Rhys, is geboren in Nigeria. Zij is pas op latere leeftijd fictie gaan schrijven en “De afdeling” is haar 2e thriller in Nederland. Zij woont met haar partner, drie kinderen en “very badly behaved dog” in Noord-Londen. Waar gaat “De afdeling” over?

Wat als degene die je onvoorwaardelijk hoort te kunnen vertrouwen tegen je liegt?

Hannah heeft een heel gewoon leven, met een liefhebbende echtgenoot en een fijne baan. Daar komt abrupt een einde aan als ze iets volkomen onverwachts doet. Haar handelingen hebben verstrekkende gevolgen en zorgen ervoor dat haar leven volledig op z'n kop komt te staan. Ze belandt op de gesloten afdeling van een psychiatrisch ziekenhuis – een plek waar ze veilig zou moeten zijn. Alleen sterven er patiënten...

De artsen houden vol dat het elke keer om zelfmoord gaat, maar Hannah weet dat ze liegen. Hoe kan ze ervoor zorgen dat iemand haar gelooft na de afschuwelijke daad die zij zelf heeft gepleegd? En misschien nog belangrijker: hoe kan ze ervoor zorgen dat iemand haar gelooft voordat de moordenaar weer toeslaat?

Recensie:
Hannah is opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis doordat zij iets gedaan heeft. Maar wat, dat is aan het begin van het boek nog niet duidelijk. Deze lijn zet zich in het hele boek voort, de lezer krijgt heel gedoseerd informatie en heeft nog geen idee hoe dit in te passen is in de grote puzzel van onwetendheid. Daarnaast overlijden er in het psychiatrisch ziekenhuis waar Hannah is opgenomen patiënten, vrouwen die Hannah heel goed dacht te kennen. Zij kan niet geloven dat zij zelfmoord hebben gepleegd en gaat op zoek naar de waarheid. Maar is die er wel, wie kan haar na haar eigen daad nog geloven, ziet zij de dingen wel zo helder? Dit verhaal wordt niet alleen vanuit het perspectief van Hannah geschreven maar ook van haar moeder Corinne en hulpverleenster Laura. Schrijfster Tammy Cohen heeft het vermogen om mij als lezer continue op het verkeerde been te zetten en twijfel te zaaien, dit maakt het verhaal zeer pakkend en je kunt niets anders dan doen dan doorlezen. Een zeer goed in elkaar stekende psychologische thriller!

4**** door recensent Sandra Raino

Auteur: Tammy Cohen – Uitgeverij: Boekerij – 351 pagina’s – Verschenen: mei 2018 – ISBN: 9789022582770

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: