Hallo liefde – Petra Vollinga

Bij het Best of Romance-event heb ik ook Petra Vollinga ontmoet, tussen die hele kudde boeken die ik al gelezen heb zat ook haar vorige boek “Vandaag houden we het droog” en bij het event kwam zij haar nieuwste boek “Hallo liefde” introduceren! Zij had zelfs haar nieuwste boek nog niet in afgeronde vorm gezien… en wat een plaatje is het… met afgeronde hoeken en aan de binnenkant met schattige bloemetjes, een echt hebbeding voor elke rechtgeaarde feelgoodliefhebber! Waar gaat “Hallo liefde” over?

Zes totaal verschillende mensen: een bedroefde weduwnaar die na het verlies van zijn vrouw moeite heeft om opnieuw zijn draai te vinden; een gay casting director met een ingedutte relatie; een overbelaste werkende moeder van een tweeling die na een vechtscheiding nooit meer aan de man wil; een mooi pubermeisje met grootse dromen die héél anders zijn dan haar dagelijkse schoolleven; een ogenschijnlijk hippe geneeskundestudent die in zijn hart verlangt naar eenvoud; en een jonge kassière in een buurtsupertje die het leven het overzichtelijkst vindt met alleen haar kat als huisgenoot, want die heeft tenminste geen verborgen agenda. Ze wonen allemaal in het centrum van Amsterdam, maar lijken aanvankelijk niets met elkaar te maken te hebben. Tot hun levens op onvermoede manieren met elkaar vervlochten blijken te zijn, en de liefde om de hoek komt kijken.

Recensie:
In fijne korte hoofdstukjes neemt Petra Vollinga ons mee in het leven van de zes hoofdpersonages: de rouwende weduwnaar, de verveelde gay castingdirector, de gescheiden overbelaste tweelingmoeder, het dromende pubermeisje, de aparte kassière en de gevoelige geneeskundestudent. Zij dealen allen met hun eigen problemen en zwaardere thema’s zijn door de schrijfster in een zeer luchtig jasje gegoten zonder aan de ernst van deze problemen voorbij te gaan. Hierdoor zijn de personages erg geloofwaardig en leest het boek zeer vlot weg. Naar mate de hoofdstukken volgen worden er, heel subtiel, steeds meer lijntjes uitgegooid en na deze opbouw volgt er een uiteindelijke explosie van ♥ wederom een mooie feelgood van de hand van Petra Vollinga!

4**** door recensent Sandra Raino

Auteur: Petra Vollinga – Uitgeverij: Boekerij – 276 pagina’s – Verschenen: juli 2018 – ISBN: 9789022582497

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: