Visgehaktballetjes in tomatensaus

Dit is zo’n recept wat ik niet elke week op tafel komt omdat het toch wel wat bewerkelijk is. Maar als het dan op tafel staat dan likken wij onze vingers er bij af!

Ingrediënten:

  • 500 gram kabeljauw- of schelvisfilet
  • 1 schoongemaakte en kleingesneden ui
  • 4 el paneermeel
  • 2 el citroensap
  • 1 ei
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 1 el kappertjes
  • zout en peper
  • 25 gram boter
  • 2 uitgeperste tenen knoflook
  • 25 gram bloem
  • 3 dl bouillon
  • 4 el tomatenpuree
  • 1 el fijngehakte verse basilicum
  • 250 ml slagroom

Bereiding:

Pureer de visfilet in de blender/keukenmachine of prak de vis fijn met een vork.

Vermeng de gepureerde vis in een kom met de fijngesneden ui, paneermeel, citroensap, ei, peterselie, kappertjes en wat zout en peper.

Kneed alles goed door elkaar en vorm van het mengsel balletjes ter grootte van een walnoot.

Smelt de boter in een pan, fruit hierin de uitgeperste knoflook ca. 2 minuten. Roer de bloem door het boter-knofolookmengsel. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de bouillon toe tot een gebonden saus is ontstaan. Roer de tomatenpuree en de basilicum door de saus. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken en maak alles op smaak met zout en peper.

Doe de visgehaktballetjes in de saus en breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag en laat de visgehaktballetjes ca. 10 minuten zachtjes in de saus koken.

Serveer de visgehaktballetjes in de tomatensaus en geef er rijst of macaroni en salade bij.

Eet smakelijk!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: