Bermudadriehoek?

Echt al veel te lang geleden ( denk meer dan een jaar ) beloofde ik Sandra een column te schrijven. Over mijn oerwoud voor de deur.

Huh? Hoor ik je al denken… oerwoud voor de deur? Waar woon jij dan? Nou, ik woon gewoon in Leiden, niks vreemds aan. Maar waar komt dat oerwoud dan vandaan?

Je kent vast wel de uitdrukking: die heeft een flinke bos hout voor de deur. Nou, maak daar bij mij maar een flink regenwoud van. Ik ben nogal rijkelijk bedeeld op het gebied van de tetta’s, zoals ik ze zelf graag noem.

Het hebben van dat regenwoud is niet leuk. Nog afgezien van de lichamelijke klachten die het met zich meebrengt, zijn er ook nog andere ergernissen. Als ik aan iemand wordt voorgesteld kijkt die praktisch nooit in mijn ogen, maar altijd een verdieping lager. Zeker mannen. Heb je al eens geprobeerd champagne uit een flute te drinken? Niet te doen. De steel is te lang, of de tetta’s zijn te prominent aanwezig, net hoe je het wil zien. Op foto’s zie ik van mezelf altijd eerst het regenwoud, daarna misschien de rest. Kleren kopen….past het aan alle kanten goed, gaat het niet dicht omdat….juist de tetta’s. Dodelijk vermoeiend.

Maar is het alleen kommer en kwel? Nee, natuurlijk niet! Zoals met alles: het is wat je er zelf van maakt. Ik kan een hele verhandeling geven over mijn Bermudadriehoek. Die zich bij mij dan weer in het regenwoud bevindt. Bermudadriehoek? Ja, je weet wel die plek waar alles verdwijnt. Dat heb ik dus ook. Je wil niet weten wat ik soms ‘s avonds terugvindt als ik mijn beha uittrek. Je kunt al mijn maaltijden van de dag herleiden. Zoveel valt er per ongeluk tussen de tetta’s. En dat zijn dan nog de beetje logische dingen. Ik heb er ook wel eens een wesp uit moeten vissen. Nou ben ik zelf niet zo bang voor wespen, dus dat ging allemaal goed. Maar toch…

Maar goed, ik heb nou eenmaal dat regenwoud en ik zal het ermee moeten doen. En ach… het hoort inmiddels ook wel bij mij…

Groet,

Juul

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: